Türkiye önemli bir adım atıyor! 18 Eylül'de açıklanacak

Türkiye'nin 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından 18 Eylül'de açıklanacak.

Türkiye önemli bir adım atıyor! 18 Eylül'de açıklanacak
Türkiye önemli bir adım atıyor! 18 Eylül'de açıklanacak
GİRİŞ 14.09.2019 10:19 GÜNCELLEME 14.09.2019 10:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin önümüzdeki dönemde sanayi ve teknolojide izleyeceği yol haritası belirlendi.

 

Bu kapsamda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının uzun süredir üzerinde çalıştığı Türkiye'nin 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi hazırlandı. 

Milli Teknoloji Hamlesi'nin bileşenleri paylaşılacak

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yürütülen "Milli Teknoloji Hamlesi" doğrultusunda hazırlanan 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi, Bakan Varank tarafından 18 Eylül'de Ankara'da bulunan MKE Sanayi ve Teknoloji Müzesi'nde kamuoyuyla paylaşılacak. 

Milli Teknoloji Hamlesi'nin bileşenlerinin anlatılacağı stratejide, Türkiye'nin teknolojik bağımsızlığını güçlendirmeye ve sanayide katma değerli üretimi geliştirmeye yönelik hedefler yer alacak. 

Ülkenin küresel rekabet gücünü artırmayı amaçlayan stratejide, kritik teknolojilerde atılım sağlanmasına yönelik politikalar da duyurulacak.

Sanayide büyüme hedefi 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kalkınma planı olan 2019-2023 dönemini kapsayan 11. Kalkınma Planı'nda, sanayileşme politikalarına yönelik önemli adımlar atılacağı açıklanmıştı. 

Sanayinin odak sektör olarak belirlendiği planda, yerli üretimin artırılması hedeflenirken sanayinin hızlandırılması öngörülmüştü. 

İmalat sanayi odaklı rekabet gücünün ve verimliliğin artırılmasıyla teknoloji kapasitesinin geliştirilmesine yönelik atılacak adımlar sayesinde sanayinin yıllık ortalama yüzde 5,7 büyümesi ve üretimin sektörel kompozisyonunda değişim yaşanarak sanayinin gayri safi yurt içi hasıla içindeki payının yüzde 24,2'ye çıkarılması hedeflenmişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Arabaaa arabaaaa arabaaaaa
    Cevapla
  • sarp 4 yıl önce Şikayet Et
    Teknelojik ürünleri keşfetmek ve uygun maliyetle üretmek şuanda en mantıklı sanayileşme yolu 21 YÜZYIL IŞIK YILI bakır kablolara veda edilecek. abd nin sadece apple ı türkiyenin bütçesi kadar, bana sorarsanız beş kuruş etmez android ler çok daha kullanışlı.....
    Cevapla
  • ibrahim açıksöz 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım savunma sanayisindeki atılımlara benzer sanayininde gelişmesi harika olur ve iran'ın bile sahip oldugu nükleer silahlara bizimde bir an önce kavuşmamız lazım zira israil bile buna sahip oldugu için tehditvari konuşabiliyor bunu mutlaka yapmalıyız gücü olan devlet vatan huzurla sanayisinide geliştirir ama bu güçlü silahlara sahip olamazsak maalesef her an saldırıya ugrama riski yatırımlarıda geciktiriyor
    Cevapla