4 banka kredi faizlerinde indirim yaptı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faizleri 19,75'ten 16,50'e indirmesinin ardından bankalarda harekete geçti. Türkiye İş Bankası, Eximbank'ın ardından Ziraat Bankası da kredi faizlerinde indirime gidildiği açıkladı. Akşam saatleri Vakıfbank da yaptığı açıklama ile bireysel ihtiyaç ve konut kredisi faizlerinde indire gitti.

4 banka kredi faizlerinde indirim yaptı
4 banka kredi faizlerinde indirim yaptı
GİRİŞ 13.09.2019 20:10 GÜNCELLEME 14.09.2019 09:23
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Türkiye İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre banka, konut alımlarının finansmanı amacıyla kullanılacak kredilerde 120 ay vadeye kadar yüzde 1,17 faiz oranı uygulayacak. 

 

Kişiye özel geri ödeme seçenekleri sunan İş Bankası'nın ev kredisi ürünlerine dair detaylara ve kredi koşulları ile ilgili bilgiye "isbank.com.tr", "0850 724 0 724" Telefon Şubesi ve tüm İş Bankası şubelerinden ulaşılabiliyor.

ZİRAAT BANKASI DA İNDİRİME GİTTİ

Ziraat Bankası kredi faiz oranlarını 16 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere indirdi. Kurumsal kredi faiz oranlarını aylık yüzde 13 - yüzde 15.5 aralığına kadar indiren Ziraat Bankası, ihtiyaç kredisi faiz oranlarını da maaş müşterileri için aylık yüzde 1.25’e ve maaş dışı müşteriler için ise aylık yüzde 1.35’e düşürdü.

Konut kredilerinde 500 bin lira ve üzeri kredilerde faiz oranını aylık yüzde 1.19 olarak belirleyen Ziraat Bankası, 500 bin lira altındaki konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 0.99 olarak uyguluyor.

BİR İNDİRİM DE EXİMBANK'TAN

Merkez Bankası'nın dün politika faizinde 325 baz puan indirime gitmesinin ardından Türk Eximbank bugün TL kredi faiz oranlarında 2 puana ulaşan indirime gittiğini açıkladı.

Eximbank'tan yapılan yazılı açıklamada, ihracatçı KOBİ'lere verilen kredilerin faizinin yaklaşık 1 puan, ekonomi değer kredisi faizlerinin 2 puan düşürüldüğü belirtildi. Banka açıklamasına göre ihracatçı KOBİ'lere ve yüksek teknolojili ürün ihracatı yapan firmalara yönelik olarak kullandırılan 1 yıl vadeli TL kredilerin faizi yaklaşık 1 puan indirimle yüzde 10.65'e düşürüldü.

Ekonomi Değer Kredisi (EDK) kapsamında Kredi Garanti Fonu (KGF) garantisi ile ihracatçılara kullandırılan TL kredilerin faiz oranları 36 ay için TÜFE artı yüzde 2 ve 48 ay için TÜFE artı yüzde 2.50 seviyesine düşürüldü. Öte yandan Eximbank bülteninde önümüzdeki dönemde orta-uzun vadeli kredi kullandırımlarının hızlanması beklendiğine de dikkat çekildi.

VAKIFBANK DA İNDİRİME GİTTİ

VakıfBank açıklamasına göre, geçtiğimiz günlerde hem konut hem de ihtiyaç kredilerinde art arda indirimler yapan banka, bir kez daha indirime gitti. Maaş müşterileri için ihtiyaç kredisi faizi 60 ay vadeye kadar yüzde 1,45’ten yüzde 1,25’e düşüren VakıfBank, diğer müşteriler için ise 60 ay vadeli kredi faiz oranını yüzde 1,55’ten 1,35’e indirdi.

Konut kredilerinde ise 500 bin TL'ye kadar olan kredilerde aylık yüzde 0,99 faiz oranını koruyan banka, 500 bin TL üzerindeki konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 1,15’e çekti.

Açıklamaya göre, 16 Eylül’den itibaren geçerli olacak bireysel faiz indirim kampanyası kapsamında kredi tahsis ücreti yüzde 0,5 olurken, bu ücret üzerinden yüzde 5 de Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) alınacak. Konut kredilerinde ise BSMV muafiyeti olacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, şunları kaydetti:

"Merkez Bankası’nın aldığı kararla politika faiz oranlarında 325 baz puan indirime gitmesi piyasalar tarafından da olumlu karşılandı. Biz de VakıfBank olarak ekonomik verilerde yaşanan iyileşmeleri de göz önüne bulundurarak kısa sürede üçüncü kez kredi faizlerinde indirime gittik. Yakın zamanda önce konut kredisi ve bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranlarında önemli indirimler yapmıştık. Yine geçtiğimiz hafta bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranlarımızı düşürmüştük. Bu olumlu hava, milli ekonomimize de hızlı ve etkin bir şekilde yansıyacaktır. VakıfBank olarak Türkiye bilançosuna azami katkıda bulunmaya devam edeceğiz." 

TİCARİ KREDİLERDE DE İNDİRİM

Bireysel kredilerin yanında ticari kredilerde de indirime gittiklerini aktaran Üstünsalih, "Piyasalarda yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte, Türkiye ekonomisine can veren iş dünyasının da bizlerden bir adım beklediğini biliyoruz. Bu sebeple ticari kredilerimizde de faiz indirimi yaptık. Ticari kredilerimizde firma reytingi, verimliliği ve vadeye bağlı şekilde faiz oranlarımızda kademeli olarak indirime gittik. Bu adımların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 39
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    4 büyük imamımız ihtiyaçlar hasıl olunca bunları ele almayı uygun bulmuş. Onların da üzerinden 1200 sene geçmiş ve bugün ENFLASYON diye bir gerçek var. Enflasyon yüksekse kimse kimseye faizsiz para vermez, çünkü para enflasyon kadar değer kaybediyor. İLAHİYAT PROFLARIMIZ neden bu konuya girmezler, bence biraz da ekonomi okusunlar.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Volkan kardeş, haklısın. Ancak enflasyon da var.
    Cevapla
  • Volkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer insanlar verimli çalışır ve üretim için aıllı sistemler kullanılır ise enflasyon değil deflasyon olur ve parası olanlar aynı bugün Avrupa'da olduğu gibi eksi faize de razı olur. Faize değil enflasyonu nasıl yeneriz ona bakmak lazım.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    4 büyük imamımız ihtiyaçlar hasıl olunca bunları ele almayı uygun bulmuş. Onların da üzerinden 1200 sene geçmiş ve bugün ENFLASYON diye bir gerçek var. Enflasyon yüksekse kimse kimseye faizsiz para vermez, çünkü para enflasyon kadar değer kaybediyor. İLAHİYAT PROFLARIMIZ neden bu konuya girmezler, bence biraz da ekonomi okusunlar.
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme: biz anladık onlar yamukoğlu yamuk. bukadar basit....müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
  • Ergün 4 yıl önce Şikayet Et
    Anladınız mı!! Ne zaman Türkiye Cumhuriyet merkez Bankası BAŞKANI değişti , merkez Bankası faiz indirimi yaptı ve bankalar faiz indirimi ne bir bir gitmeye Japonya eksilerde Avrupa 2 ile 5 düzeyinde ,, ama Türkiye Cumhuriyet merkez Bankası faizi 20 lerde ... Ne diyor OKUMUŞ lar merkez bankası na karışamaz sınız sebep ekonomi tepetaklak olur.Yahu diğerleri nin ekonomi sine neden bişey olmaz da bizimkine olur.... ANLAYİN ARTIK...
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Oraloğlu kardeş, faiz olmayınca herkes kredi kullanmak isterse kaynak para basmak mı olacak? Sen faizi sıfır diyebilirsin, enflasyon varsa istesen de istemesen de döviz yükselecek. Ocak ayında faizsiz kredi alan şirketler Aralık ayında dövizi bozdurup TL alır ve borcunu öder ve enflasyon kadar artmış olan dövizden getiriyi de kasaya koyar, ÇALIŞMADAN GELİR. Kazık ise devlete. Enflasyon %15 seyrederken faizi sıfırlarsan kimse TL kullanmaz, $ resmi para gibi olur. Tek yol Çalışmak, Daha çok ve Daha Kaliteli ve rekabetçi üretmek.
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme: Bu ülkeden faizi kople kaldırın. bakın çok çok ileriye gideceksiniz. ilk zamanlar zor gibi gelir. ama siz asıl sonuca bakınız müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
  • umk44 4 yıl önce Şikayet Et
    konut düşmedi bankalar kanımızı emiyor
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme: onların işi bu.. herkez bilir kimse sesini çıkarmaz. dilsiz şeytan bunlar. müşahade yakin ehlinden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle