Milli Muharip Uçak'ın birebir modeli TEKNOFEST'te gösterilecek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), "TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali"nde, aralarında Milli Muharip Uçak'ın (MMU) da bulunduğu Türkiye'nin ve dünyanın ilgisini çeken milli projeleri sergileyecek. MMU'nun birebir modeli ilk kez TEKNOFEST'te gösterilecek.

Milli Muharip Uçak'ın birebir modeli TEKNOFEST'te gösterilecek
Milli Muharip Uçak'ın birebir modeli TEKNOFEST'te gösterilecek
GİRİŞ 13.09.2019 10:09 GÜNCELLEME 13.09.2019 10:13
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

TUSAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, 17-22 Eylül'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşecek TEKNOFEST İstanbul'da Türkiye'nin ve dünyanın yakından takip ettiği milli projeler sergilenecek.

Fransa'daki Paris Air Show'da tanıtımı yapılan ve dünyanın sayılı teknolojilerinden 5. nesil savaş uçağı olarak yerini alacak MMU'nun birebir modeli de ilk kez TEKNOFEST'te görülecek. MMU'nun yanı sıra Gökbey, ANKA, Aksungur, Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri ve HÜRJET'in de bulunacağı festivalde, HÜRKUŞ Eğitim Uçağı uçuş gösterileri yapacak. TEKNOFEST kapsamında ilk kez "Operasyon ATAK" mobil uygulaması, oyun tutkunlarının beğenisine sunulacak. 

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, MMU Projesi'ne ilişkin, "Kararlılıkla bu milli projemizin gerçekleştirilmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Bu proje Türkiye'nin yeni nesil gençlerinin eseri olacak." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş ne yorumlar gelmiş vay bizim toplum çok bilgili göz deymeisn Maşallah herkes oturduğu yerden sallamışda sallamış teknik bilgi sıfır ama duygusal yaklaşım 10 numara ..keskin kısım radarı emermiş vay yavrum vay
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile savunma sanayimiz için üretenlerimizden en son teknolojilerimizle her çeşit silah araç gereçlerimizi devamlı milli yerli üretelim.
    Cevapla
  • birbey 4 yıl önce Şikayet Et
    radar sinyali kendi gönderdigi bir sinyalin her hangibi bir nesneye çarpıp geri dönüşünü ekrana yansıtılmış halidir dolayısıyla herhangibir nesney çapmayan sinyaller sonsuza gidiyiorve ekranda görünmüyor ,kullanılan malzeme sinyali emici olmalı yansıtıcı olammalıdır görünmezlik olayı budur ....
    Cevapla
  • Afşin 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel yorumlar yapılmış. Ben de bir yorum yapmak istiyorum. Neden biz son jenerasyon dünya uçaklarını taklit ediyoruz. Tfx, f 35'e ve çin uçağına çok benziyor. Bence yeni uçağımız aynen şöyle olmalı. Sanki bir hüma kuşu. Efsanevi bir kuş. Görenler aman Allah'ım bu ne deyip korkuyla karışık hayranlık duymalı. Öyle gürültüyle uçmamalı. Heybetli olmalı. Kelebek gibi uçmalı Arı gibi sokmalı. Müthiş bir avcı olmalı. Ve erspri yapmıyorum.
    Cevapla
  • Devrim 4 yıl önce Şikayet Et
    Şakaysa hiç komik değil, ciddiysen çok komik.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    evladim sen çok şey istiyorsun gunumuz teknolojisiyle imkansız istemek ayrı yapabilmek ayrı bu bir kuş deyilki ses çıkarmadan gitsin sinek bile vızıldıyor kanat çırptığı için ee mekanik motor var jet mecbur çıkaracak ses evladim sne kafani yorma senin isdediğin şey dış dünya da dünyamızı istila ettiklerinde hayatta kalırsan onların manyetik motorunu görürsün ama oda bir vizildama yapar
    Cevapla
  • kayserili 4 yıl önce Şikayet Et
    laf ıle peynır gemısı yurutecegıne bır on tasarım felan ahzılayıp sunsyadın daha guzel olurdu.hayalındekı maketı yaıpı paylaş belkı bınlerce muhendısın yapmayı basaramadıgını sen yapar işi hızlandırırsın
    Cevapla
  • N.Ç. 4 yıl önce Şikayet Et
    Paris Air Show da sergileneli aylar oluyor ;)
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    MMU'nun birebir modeli ilk kez TEKNOFEST'te gösterilecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle