TBO Global, Etiyopya'ya iş gezisi düzenledi

Turkish Business Office (TBO Global) Uluslararası İş Geliştirme Danışmanlığı ve Ortak Akıl İş Geliştirme ve Yönetim Danışmanlığı firmaları tarafından organize edilen Türkiye-Etiyopya iş buluşması (B2B) 2 ülke katılımcıları açısından büyük bir verimliliğe sahne oldu.

TBO Global, Etiyopya'ya iş gezisi düzenledi
TBO Global, Etiyopya'ya iş gezisi düzenledi
GİRİŞ 10.09.2019 12:39 GÜNCELLEME 10.09.2019 12:39

Gerek iklimi, gerek verimli toprakları ve bol miktardaki hammadde kaynakları ile yabancı yatırıma  elverişli imkanlar sunan ve Afrika'nın 2.nci  büyük nüfusuyla her geçen gün ihtiyaçları artan;  proje ve fonlara ilgisi yükselen Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya Türk İşadamları tarafından önemli bir iş ziyareti gerçekleştirildi. 

TBO GLOBAL VE ORTAK AKIL ORTAKLIĞI

Türk işadamlarının Etiyopya'daki yatırım ve ihracat olanaklarına dair formasyon alması amacıyla organize edilen ziyaret Turkish Business Office (TBO Global)  ve Ortak Akıl Danışmanlık tarafından Etiyopya İstanbul Başkonsolosluğu himayesinde organize edildi. İnşaat, Tekstil, Mobilya, Makina gibi sektörlerde gerek müşteri gerek yatırım ortağı bulan firmalar açısından verimli geçen Etiyopya gezisinin 2020 yılı başında tekrarı planlanıyor.  

İHRACAT  VE  YATIRIM İÇİN ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ülkenin Kalkınma Bakanlığı, Yatırım Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Endüstri Bölgesi Sanayi Başkanlığı, Ticaret Odası, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının üst düzey temsilcileriyle  ve büyük holdinglerin patronlarıyla görüşülen gezide katılımcı firmalar ikili görüşmeler yaparak yerel ortaklık ve distribütörlük anlaşmaları konusunda önemli mesafe kat ettiler.

TBO GLOBAL  BAŞKANI ÖZKAN ŞAHİN: ETİYOPYA, TÜRKİYE DIŞ TİCARETİ İÇİN BÜYÜK FIRSATLAR BARINDIRIYOR

İş gezisinin düzenleyici ortaklarından TBO Global Kurucusu ve  Başkanı Özkan Şahin başarılı iş gezisiyle ilgili yaptığı açıklamada; 'Etiyopya 105 milyonu aşan nüfusu,  yatırım olanaklarını çekmeye başlaması, henüz tamamiyle kapitalist bir sisteme geçmemiş olması ve bunun hazırlıklarına başlamış olması hasebiyle özellikle Türkiye gibi temel dış ekonomik ürünü Müteahhitlikler inşaat malzemeleri olan ve orta düzey endüstriyel ve perakende ürünlerinde nitelik ve rakiplerine göre fiyat farkı yakalamış bir ülke olarak Etiyopya'da büyük şansı bulunuyor.  Etiyopya'nın büyük atılıma başlayacağı önümüzdeki aylarda Türk işadamlarına Etiyopya'yı sıkça ziyaret etmesi ve yatırım, ihracat ve sosyal sermaye imkanlarının artırılması büyük önem arz ediyor.' açıklamasında bulundu.

TBO GLOBAL; AFRİKA'DA ETKİN DANIŞMANLIK FİRMASI

Senegal, Gana, Katar, İran gibi ülkelere iş organizasyonları düzenlediklerini aktaran TBO Global'in patronu Özkan Şahin, iş geliştirme alanındaki operasyonlarına daha önce Körfez'de başladıklarını, sonrasında önümüzdeki yıllar için önemli yatırım ve ihracat fırsatları barındıran Afrika'ya yayıldıklarını belirtti.  Son zamanlarda Endonezya, Malezya, Filipinler ve Çin gibi ülkelerde de Türk işadamlarının yatırım ve olanaklardan faydalanması için çalışma kararı  aldıklarını belirten Şahin, önümüzdeki sene içerisinde beş altı tane ülkeye benzer iş gezileri yapacaklarını söyledi.