Burundi'de tüm sanal paralar yasaklandı

Burundi'de tüm sanal ve kripto paraların yasaklandığı bildirildi.

Burundi'de tüm sanal paralar yasaklandı
Burundi'de tüm sanal paralar yasaklandı
GİRİŞ 02.09.2019 23:57 GÜNCELLEME 02.09.2019 23:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Burundi Merkez Bankası Başkanı Jean Ciza, yaptığı yazılı açıklamada, sanal ya da kripto paraların herhangi bir ülke tarafından basılmadığını ve güvence altına alınmadığını belirterek, bu nedenle Burundi topraklarında yasal ve geçerli olmadığını ifade etti.

Merkez Bankasının, herhangi bir parasal yetki kurumu tarafından denetlenmeyen Bitcoin, Ether, Litecoin, Dogecion, Onecoin, BTC, Fahari Coin Cash, Ello Cash Coin ve diğer benzer araçlarla yatırım ve pazarlama yapıldığından haberdar olduğunu kaydeden Ciza, hiçbir finans kurumuna bu tür sanal paralarla ödeme hizmetlerinin yapılması yetkisi verilmediğini aktardı.

Merkez Bankası Sözcüsü Bellarmin Bacinoni, ülkede en az 20 bin kişinin sanal para ile ticaret yaptığı bilgisini paylaştı.

Burundi'de 4 yıldan uzun süredir devam eden ekonomik krizin getirdiği yüksek işsizlik ortamında, birçok kişi sanal para madenciliğine yöneliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Fatih B. 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanki gercek paralar bir karşılığı varmış gibi. Eskiden para merkez bankanızdaki altın miktarına göre değerlenirdi şimdi herşey bi tıklamayla degisiyor. sanal veya somut farketmiyor. Farkeden kimin o dugmeyi kontrol ettigi. Tüm mesele bu.
    Cevapla
  • yoru yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Uzun vadede sanal paralara yapılan yatırımların buharlaşacağını öngörüyorum. Bu işin fikir babası kimse henüz gerçek paranın istenen seviyeye geldiğine inanmıyor, ya da daha çok artması için beklemede. Artık zamanı geldi dediğinde balon patlayacaktır..
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun. Işte bu. Adamlar çok doğru karar almış. Para eşittir altın. Gerisi boş. Uyduruk değerler. Lafta kâğıtta aslı astarı olmayan sahte paralar ile tüm dünyayı soyuyorlar. Burundi yemez. Barekallah
    Cevapla