“Ülkemizin Birliği ve Bekası Kırmızı Çizgimizdir’’

ASKON Başkanı Orhan Aydın, ‘’Daha müreffeh bir Türkiye ve daha müreffeh günler için içeride birliğimizi ve dirliğimizi bozacak her türlü oluşumlara karşı topyekûn mücadelemizi devam ettirmemiz gerekmektedir. Ülkemizin birliği ve bekası kırmızı çizgimizdir. Her kim bu birliği ve dirliği bozmaya çalışıyor ise şunu açıkça bilmelidir ki her daim kahraman milletimizi karşısında bulacaktır.’’ Hatırlatmasında bulundu.

“Ülkemizin Birliği ve Bekası Kırmızı Çizgimizdir’’
“Ülkemizin Birliği ve Bekası Kırmızı Çizgimizdir’’
GİRİŞ 02.09.2019 10:02 GÜNCELLEME 02.09.2019 10:02

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Aylık Ekonomi Değerlendirme Toplantısı’nın 7. Sini Mardin’de düzenledi.

ASKON Genel Başkanı Aydın konuya ilişkin şunları söyledi;

Omuz omuza çarpışarak elde ettik

Milletçe hep birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutladık. Ne mutlu ki bizlere tarihimize dönüp baktığımızda birçok kahramanlık destanlarının yazıldığını görmekteyiz. Bu destanlar yazılırken elbette büyük fedakârlıklarla yazıldı. Biz bu destanları aynı çatı altında birlik ve bütünlük içinde omuz omuza çarpışarak elde ettik.

Mardin ihracatta 1 milyar doları hakediyor

Şu an, o kadar güzel bir şehirdeyiz ki, tarifi imkânsız. Gönül ister ki ihracatta yarım milyon doları aşmış bir Mardin şehri hak ettiği gerçek potansiyele ulaşarak 1 milyar doların üzerinde ihracat yapabilen şehirler arasında yer alsın. Mardin ilimiz bunu çoktan hak ediyor.

Tabi elbette bunun gerçekleşebilmesi için yapılması gereken çok şeyler var. Bunun için öncelikle kardeşlik hukuku içinde birliğimize ve dirliğimize sahip çıkarak, ülke refahımızı ve bekamızı kırmızı çizgilerle belirleyerek aynı çatı altında bu kadim şehri yarınlara hazırlamalıyız.

İçeride her türlü hainlikleri yaşadık

Bakın! içeride her türlü hainlikleri yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz. Bugün FETÖ elebaşısını himaye eden Amerika Birleşik Devletleri’nin hemen yanı başımızda sınırımızda kimlere destek verdiğini açıkça görmekteyiz. Aynı ABD nükleer silah ile donattığı İsrail’i bağrına basıp Filistinli kardeşlerimize kan kustururken bir yandan da oluşturduğu koalisyonla komşumuz İran’a ambargo uygulayıp zayıf kılmaya çalışmaktadır. Amerika’nın politikalarının ne denli dengesizlik oluşturduğunu yakın tarihimizde birçok vaka ile somut bir şekilde görmekteyiz. Bu nedenle geçmişten bugüne mazlumun her daima yanında olmuş, bugün de 8,07 milyar Dolar yardım ile dünyada en çok insani yardım yapan ülke konumuna yükselmiş vatanımızın kıymetini çok çok iyi bilmeliyiz. Doğu Akdeniz ve Suriye’de dış mihraklara ve alçak oyunlarına karşı ne tür mücadeleler verdiğimiz ortada. Bu mücadelelerin boşa çıkmaması adına içeride de huzur ve güven ortamının sağlanması gerekmektedir. Bu verimli toprakların ve eşsiz coğrafyanın güvenli bir liman haline dönüştüğünde birçok hizmetin de buraya koşa koşa geleceğinden eminiz. İşte o zaman Mardin ilimizin için bırakın yarım milyon dolarları konuşmayı işte o zaman milyar dolarları konuşmaya başlayacağımızdan hiç şüphemiz olmasın.

Ülkemizin birliği ve bekası kırmızı çizgimizdir

Daha müreffeh bir Türkiye ve daha müreffeh günler için içeride birliğimizi ve dirliğimizi bozacak her türlü oluşumlara karşı topyekûn mücadelemizi devam ettirmemiz gerekmektedir. Ülkemizin birliği ve bekası kırmızı çizgimizdir. Her kim bu birliği ve dirliği bozmaya çalışıyor ise şunu açıkça bilmelidir ki her daim kahraman milletimizi karşısında bulacaktır.

Vali Yaman: Mardin önemli bir yatırım merkezi

Mardin Valis Mustafa Yaman, ''Mardin'de birinci OSB'imiz yüzde yüz doluluğa ulaştı. İkinci OSB için 400 firma başvuru yaptı, bunlardan 70'ine yer tahsis edeceğiz.'' dedi.

Yaman, bir otelde düzenlenen "Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) 7. Aylık Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'nda" yaptığı konuşmada, Mardin'in ticaret ve üretim anlamında öne çıkan bir şehir olduğunu belirtti.

Kentin aynı zamanda önemli bir yatırım merkezi olduğuna işaret eden Yaman, ''Mardin'de birinci OSB'imiz yüzde yüz doluluğa ulaştı. İkinci OSB'mizin ilk altyapısını bitirdik, elektrikle ilgili ihalesi yapılmak üzere. İkinci OSB için 400 firma başvuru yaptı, bunlardan 70'ine yer tahsis edeceğiz.'' dedi.

Mardin'de sağlanan huzur ortamıyla 2018 yılında 3,5 milyon turisti ağırladıklarını, 2019'da ise günübirlik ziyaretçilerle birlikte 5,5 milyon turiste ev sahipliği yapmayı hedeflediklerini anlatan Yaman, ''Misafirhanelerle birlikte 10 bin yatak kapasitemiz var. Yarından itibaren yüzde yüz doluluk oranlarına ulaşıyoruz. Mardin'de turizm ve hizmet sektöründe daha çok yatırımların yapılmasını arzu ediyoruz.'' diye konuştu.

ASKON tarafından Mardin’de düzenlenen Aylık Ekonomi Değerlendirme Toplantısı’nın 7. sine  Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Ömerli ve Dargeçit Belediye Başkanları ve iş dünyası temsilcileri katıldı.