Yerli olarak üretildi! Boğazlarda artık tek söz Türkiye'nin

Boğazlardaki gemi trafiğinin kontrolü için kullanılan yabancı yazılımın daha gelişmiş versiyonu HAVELSAN tarafından üretilecek.

GİRİŞ 02.09.2019 10:10 GÜNCELLEME 02.09.2019 17:37
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Ocak 2018’de başlamış olan Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Milli Yazılımı’nın devreye girmesi için geri sayım başladı. Sistem ilk testi başarıyla atlattı. İstanbul Boğazı’nı kontrol edecek sistem 2019 sonunda kullanılmaya başlanacak. Bu sayede İstanbul ve Çanakkale Boğazlarının tüm kontrolü Türkiye’de olacak. Sistem sayesinde boğazlardan Türkiye’ye giren ya da Türkiye’den çıkan göçmen gemi ve botları, tehlikeli kargolar, organize suç ve kaçakçılık ile yasadışı balıkçılık faaliyetleri anında tespit edilecek.

 

 

İLK TESTLERİ ATLATTI 

HAVELSAN’ın Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Milli Yazılımı, ASELSAN tarafından üretilen Radar, Elektro-optik ve Radyo Yön Bulucu Sistemleri ayrıca Otomatik Tanıma Sistemi, VHF Telsiz Haberleşme Sistemi, Meteoroloji Sistemi, İzleme-Güvenlik Sistemi ilk testlerden tam not aldı. Sistem 2019 sonu itibarıyla kullanılmaya başlanacak. 

 

 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 25
  • Ilginç 4 yıl önce Şikayet Et
    Hala dünyaya yön verebilecek icatlar var tüekiye halkında ama kimi öldürülürüm korkusundan, kimi projemi benden alırlar korkusundan, kimi kazıklarlar korkusundan, kimide tınlamaz yetkililer korkusundan ortaya çıkmıyor. Birileri engel oluyor içerden
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ve bir gün: "Artık Türkiye olarak Montrö Antlaşması tarafı değiliz, tüm ticari gemilere yeni vergilendirme konulmuş tüm ikinci taraf ülkelerin askeri teçhizatlarına seyir yasağı konulmuştur" ... O günler de gelecek elbet inşallah AMİN
    Cevapla
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Geçiş parası da alınırsa o zaman tam kontrol olacak.
    Cevapla
  • Manisalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu daha başlangıç daha da ileri ye.
    Cevapla
  • GSli 4 yıl önce Şikayet Et
    Sandim Montro degisti montrö de basa bela bi anlasma yapildigi zamanin sartlarinda hayati olsada sonradan ticari olarak bize cok zarar ettirmis bi anlasmadir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle