Azerbaycan ile Türkiye arasında yeni dönem! Bugün başladı

Türkiye ve Azerbaycan arasında karşılık vizeler kaldırıldı. İki ülke vatandaşları, 30 güne kadar seyahatlerinde herhangi bir vize işlemine tabi tutulmayacak.

Azerbaycan ile Türkiye arasında yeni dönem! Bugün başladı
Azerbaycan ile Türkiye arasında yeni dönem! Bugün başladı
GİRİŞ 01.09.2019 12:17 GÜNCELLEME 01.09.2019 12:18
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkiler her geçen gün ilerlemeye devam ediyor. Bugün itibarıyla iki ülke arasında seyahatlerde vize rejimi uygulanmayacak.

 

 

İKİ DEVLET BİR MİLLET

Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, "Son zamanlarda elektronik vize ile bunun alınması daha da kolaylaşmıştı, vizenin tamamen lağvedilmesi aslında biraz da sembolik önemi olan bir adım. Bizim gerçekten de iki devlet bir millet olduğumuzu gösteren çok önemli bir adım'' dedi.

 

 

Kararı, 25 Temmuz tarihinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu duyurmuştu.

TURİST SAYISI ARTACAK

Yeni uygulama ile iki ülke ekonomik ilişkileri ve karşılıklı turistik ziyaretlerde artış olması bekleniyor.

Büyükelçi Özoral, "Vize almak gerektiğini düşünmek vatandaşların açısından psikolojik caydırıcı bir etki yapıyor. Dolayısıyla alınmış olan bu kararda ben özellikle Türkiye’den buraya gelecek iş adamları ve turistleri daha teşvik edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

VİZESİZ DÖNEM BAŞLADI

Uygulama bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

Artık 30 güne kadar karşılık konaklamalar, herhangi bir vize işlemine gereksinim duymadan rahatlıkla yapılabilecek.

TÜRK VATANDAŞLARINDAN VİZE İSTEMEYEN ÜLKELER

İşte Türk vatandaşlarından vize istemeyen 113 ülke:

Andorra, Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Bahreyn (Sınırda 14 Gün), Barbados, Belarus, Belize, Bolivya, Bosna Hersek, Brezilya, Britanya Virjin Adaları, Botswana, Cook Adaları, Dominik Cumhuriyeti, Doğu Timor, Ekvador, El Salvador, Endonezya, Ermenistan, Fas, Fiji, Filipinler, Filistin, Gambiya, Guatemala, Gürcistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Haiti, Honduras, Hong Kong, Irak, İran, Jamaika, Japonya, Kamboçya, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya (e-vize şart), Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Kuveyt, Libya, Lübnan, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Meksika (e-vize), Moldova, Mauritus, Moğolistan, Mozambik, Nikaragua, Niue, Palau Cumhuriyeti, Panama, Palau, Paraguay, Peru, Ruanda, Samoa, Saint Vincent ve Grenadinler Adaları, Saint Kitts ve Nevis Adaları, Saint Lucia, Singapur, San Marino, Santa Lucia, Sırbistan, Sudan, Sri Lanka (e-vize), Swaziland, St. Vincent-Grenadines, Suriye, Şili, Şeyseller, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Tayvan, Trinidad ve Tobago, Tunus, Turks ve Caicos Adaları, Tuvalu, Ukrayna, Umman, Uruguay, Ürdün, Vanuatu, Venezuela, Vatikan, Zambiya.

YORUMLAR 61
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna Moldova gürcistana kimlikle gidiyorum can kardaş Azerbaycan'a gidemiyorum
    Cevapla
  • yozgatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    karayolu dahilmi acaba vize muafiyeti azerbeycan halkı zaten vizesiz ülkemize giriyor ama biz gidem,yorduk 4 gün vize bekledim kara yolu ile gittim birde kapılarda o kadar çok bekliyoruz ki inanılmaz 5veya 6 saat bekledik gülünç olan ise gürcistan kapıdan kimlik ve hızala geçtim gerçekten çok şaşısrdm
    Cevapla
  • emoş bibi 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar sene sonramı vah vah
    Cevapla
  • Gazi Şehir 4 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan'a pasaport ile giriş-çıkışında kaldırılıp gürcistan gibi kimlikle gidilip gelinmesi gerekir diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Gürcistan Moldova Ukrayna gibi dindaş soydaş olmadığımız ülkelere kimlikle gidiyoruz can gardaş Azerbaycan iki devlet bir millet Azerbaycan'a gidemiyoruz ??????
    Cevapla
  • Kuzguncuk Aktarı 4 yıl önce Şikayet Et
    İki Devlet değil, tek Devlet olmanın zamanı gelmiştir. Ermenistan'dan Karabağı almanın, Tarihi yalan iddialarına dur demenin en radikal yolu budur. Bayrağı Açıyorum !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle