2 bin 500 polis adayı alınacak! İşte detaylar

Emniyet teşkilatına kazandırılmak üzere, Polis Amirleri Eğitim Merkezine 2 bin komiser yardımcısı ile Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 500 özel harekat branşında 500 kadın polis adayı alınacak.

2 bin 500 polis adayı alınacak! İşte detaylar
2 bin 500 polis adayı alınacak! İşte detaylar
GİRİŞ 31.08.2019 18:03 GÜNCELLEME 31.08.2019 18:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Polis Akademisi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Polis Amirleri Eğitimi Merkezine 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için emniyet mensubu olmayan lisans mezunu veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan 200'ü kadın, bin 800'ü erkek olmak üzere, toplam 2 bin komiser yardımcısı adayı öğrenci alınacak. 

 

 

500 KADIN ÖZEL HAREKAT ALIMI YAPILACAK

Ayrıca, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine, 25. Dönem POMEM özel harekat branşında yetiştirilecek en az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun 500 kadın öğrenci alımı yapılacak. 

 

 

Ön başvuru tarihleri ve sınavlara ilişkin diğer esaslar daha sonra Polis Akademisi Başkanlığının "www.pa.edu.tr" internet sitesinden ilan edilecek.

YORUMLAR 9
  • Sadece Yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Şahsi fikrimdir bayanlarımızı böylesi zor ve meşakkatli bir mesleğe (özel harekat) yönlendirmek yerine kendilerine daha uyumlu bir yere yerleştirilmesi daha uygundur ayrıca siparişle özel bir birliğe bence alım yapılması yanlıştır devam ederse kalifiye dahada düşer
    Cevapla
  • ugur gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    polisler neden 1,60 da fazla uzun değiller, ve neden hepsi göbekli veya çok fazla zayıflar, 10 bin tane bu tür polis almaktan sadece 100 tane doğru dürüst polis alın donanımlı ve fizik leri sportif güçlü olsun yemin ederim farklı olur ülkemiz adına.
    Cevapla
  • Dobra 4 yıl önce Şikayet Et
    Emniyet teşkilatında sivil memur çalıştırılması gereken maaş, ihale, sosyal hizmetler, silah ruhsat, bilgi teknolojileri, polisevi .... o kadar birim var ki 4 bin tl maaş ile bir memur çalıştırılması gerekirken 5 bin maaş ile polis çalıştırıyorlar. Emniyet teşkilatına artık ne polis lazım ne amir. Sadece düz memur alımı yapsalar yeterli ilk etapta 20 bin , ikinci olarak bir 20 bin daha alim yapılmalı. Polis alımları yapilmamali artık. Emniyetin idari işler için sivil memur a ihtiyacı var. Bu hem işsizliği azaltır hem de hazineden çıkacak paranın daha verimli kullanılmasını sağlar. Polis e ihale yaptirtacaklarina , maliye mezunu memur a ihale yaptırırlar. Daha yararlı olur mesela
    Cevapla
  • milli 4 yıl önce Şikayet Et
    bu teşkilatta düzgün birşey olduğunu görmedik göremeyeceğiz..
    Cevapla
  • Kamyoncu 4 yıl önce Şikayet Et
    Meslektekilere ne zaman güven duyacaksınız acaba amir yapmak için
    Cevapla
  • Josef 4 yıl önce Şikayet Et
    Kamyoncu memurdan amir olmaz komplekse girmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle