Bakan açıkladı: Tam 2.5 milyon!

Bakan Turhan, "İstanbul-İzmir otobanı 5 Ağustos'ta hizmete açıldı ve son rakamlar, 2,5 milyona yakın araç bu yolu kullandı" dedi.

Bakan açıkladı: Tam 2.5 milyon!
Bakan açıkladı: Tam 2.5 milyon!
GİRİŞ 31.08.2019 16:37 GÜNCELLEME 31.08.2019 17:31
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "İstanbul-İzmir otobanı bildiğiniz gibi 5 Ağustos'ta, Kurban Bayramı öncesinde projenin tamamı hizmete açıldı. Daha önceki yıllarda açılmış olan kesimleri vardı, şimdi tam olarak hizmet veriyor. Son rakamlar, 2,5 milyona yakın araç bu yolu kullandı. Bu önemli bir rakam. Bu rakam o güzergahta seyreden insanlara önemli de bir rahatlık, ulaşım konforu, trafik güvenliği ile seyahat etme imkanı sağladı. Hepsinden önemlisi de zaman tasarrufu sağladı." dedi. 

 

 

Turhan, daha önce İstanbul-İzmir arasındaki kara yolu güzergahının yoğun bir trafiğe maruz kaldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti: 

"Ülkemizin gelişmiş olan bir bölgesi. İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir gibi bu projenin içinden geçtiği ülkemizin gelişmiş olan illeri, giderek artan bir trafiğe de maruz kalıyor. Mevcut güzergahta özellikle İstanbul-Bursa, Bursa-Balıkesir arasında İzmir- Manisa arasında mevcut kara yolu kapasitesini doldurmuştu ve ulaşım hizmet seviyesi giderek düşüyordu. Biz öncelik sırasına göre önce Gebze-Yalova arasını, daha sonra Yalova- Orhangazi arasını daha sonra da İzmir-Turgutlu, Manisa-Saruhanlı arasını bu yılın başında açmıştık. Bursa doğu kavşağı ile Saruhanlı kavşağı arasındaki kesimi de trafiğe açarak bir proje bütünlüğü içerisinde sürekli akım koşullarını sağlayacak şekilde ulaşım hizmeti vermeye başladık. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun, darısı diğer projelerin başına. Hedefimiz, önümüzde Ankara-Niğde var, İzmir-Çandarlı otoyolları var bunları da önümüzdeki aylarda hizmete açmış olacağız." 

 

 

Açıklamanın ardından Turhan, ray eksenini dengeye getiren araçla kısa süreli yolculuk yaptı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Yolun bir kısmını kullandım, çalışma olan yerler var, kimi zaman sağ şeritten 120-130 km ile gittim, millet aşırı hızlı gidiyor, korkutucu.
    Cevapla
  • Camlica 4 yıl önce Şikayet Et
    Yolun bir kismini kullandin ve ordada bu sürati yaptin
    Cevapla
  • halk 4 yıl önce Şikayet Et
    2000 yılından önce şehirler arası araç kullanmayanlar bu yolların kıymetini bilmez
    Cevapla
  • Tridinand 4 yıl önce Şikayet Et
    Halk rumuzlu kardeş sen bin bir kamyona yada tıra ondan sonra görüşlerini alalım kardeşim
    Cevapla
  • halk 4 yıl önce Şikayet Et
    en pahalı trafiğin akmadığı yoldur ,bu yollarda her an kazayla karşı karşıyasın ,oto yollarda adam gibi giden kaza yapmaz
    Cevapla
  • ugur gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    bende kullandım yollar avrupa standardında , sadece sürüçüleri geçmek için sağ şeridi kullandım. alışmışlar desem ama hepsi orta ve sol şeridini kullanıyor buna tır ve otobüslzr dahil ve sağ şeridi kullanmıyorlar.
    Cevapla
  • enaniyet 4 yıl önce Şikayet Et
    suruculerimiz egitimsiz de ondan.. yol a cikti mi butun herkes ona yol vermesi lazim, otoband onun cunku.. iste bu halde bizim suruculerimiz..be,lik olayindan siyrilamiyoruz bir turlu maalesef..!
    Cevapla
  • Mustafa çoban 4 yıl önce Şikayet Et
    2.5 milyonun yarısı bu yol yapılırken karşı çıkan kesimdir gidiş yönüne bakılırsa:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle