Patron saatte 4 milyon, işçileri 11 dolar kazanıyor

Amerika'da dünyanın en büyük şirketlerinden Walmart'ın sahibi Walton ailesinin serveti katlanarak artarken, çalışanlarının aldığı ücret tartışma konusu oldu.

Patron saatte 4 milyon, işçileri 11 dolar kazanıyor
Patron saatte 4 milyon, işçileri 11 dolar kazanıyor
GİRİŞ 25.08.2019 10:20 GÜNCELLEME 25.08.2019 10:21
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dünyanın en zengin ailesi saatte 4 milyon dolar kazanırken, Walmart'ın işçileri saatte ortalama 11 dolar alıyor. Haziran 2018'de dünyanın en zengin aileleri sıralamasında zirveye çıkan Walton'ların serveti o günden bu yana 39 milyar dolar artarak 191 milyar dolara ulaştı. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 2020'de yapılacak olan başkanlık seçimlerine katılacak adaylardan Vermont Senatörü Bernie Sanders, gelir adaletsizliğini sosyal medyada eleştirmişti. Twitter'dan "Walton ailesine söylüyorum, daha fazla bahane yok. İşçilerinize geçinmeye yetecek kadar ücret ödeyin, saatte en az 15 dolar." şeklinde yazdı.

 

 

TÜRKİYE'NİN 500 BÜYÜK ŞİRKETİ WALMART'A ERİŞEMİYOR 

Dünya çapında 11 binden fazla mağazası ve 514 milyar dolarlık cirosuyla, gelir bakımından dünyanın en büyük perakendecisi olan Walmart'ın yüzde 50 hissesi Walton ailesinin elinde. Bu ailenin 2018'deki kazancı dakikada 70 bin, saatte 4 milyon ve günde 100 milyon dolar. Walmart'ın kurucusu Sam Walton 1992'de hayata veda etti. Ardından Walton'ın oğlu Rob yönetim kurulu başkanı oldu. 2016'da ise Steuart Walton, Walmart yönetim kurulunda babası Jim'in yerini aldı. Türkiye'nin 500 büyük şirketinin toplam net satış değeri Amerikan perakende devi Walmart'ın 514,4 milyar dolar olan satışlarının yüzde 58,4'üne ancak erişiyor. 

 

 

Dünyanın En Zengin Ailesi Her Saat 4 Milyon Dolar Zenginleşiyor. 

Sayılar akıl almaz: dakikada 70.000 dolar, saatte 4 milyon dolar, günde 100 milyon dolar. 

YORUMLAR 12
  • Bb nn 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi o ölen adama sorsan cehennemdeyse eğer bütün servetini verirdi kurtulmak icin. Yani hepsi boş...
    Cevapla
  • Karadenizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Mal sahibi mūlk sahibi hani bunun ilk sahibi malda yalan mūlkte yalan birazda wolton sen oyalan
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    azicik aşım dertsiz başım
    Cevapla
  • Vatandai 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar saatte 11 dolar yani 63 tl kazanıyor işçileri günde 10 saat çalışsa 630 tl bizim işçiler günde 84 tl saatte 8, 4 tl kazanıyor farka bak beee
    Cevapla
  • Cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin hesabına göre senin verdiğin tl dolara çevir ne kadar yapıyor birde onun ev kirasını tl çevir sonra düşün yaz
    Cevapla
  • kayı 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikada on binlerce evsiz var. Açlıktan ve soğuktan ölüyor. Güzel ülkemde böyle şeyler çok nadir. Bu ülkenin kıymetini bilin.
    Cevapla
  • Ecdad 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin hesabına göre afrika ülkelerin bir çoğunda işçilerin saatlik ücreti 10-12 cent ...yani 50, 60 kuruş...10 saatte 6 TL ...1ayda 24 günden 140 TL civarında...sen onlardan en az 13 kat fazla maaş alıyorsun...senin hesabına göre 1AFRİKALI için süper zenginsin;)
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    Fark bole hesaplanmaz. Onlarda 3 oda ev kirası en az 1000 dolar civarı onlar yol parası 2 dolar senin 3 tl onlarda ay sonu iple çekiyor bizde, rahat değiller aldanmayın varsa tanıdıklarınız arayın sorun.
    Cevapla
  • mehmetm 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'da kazanıp Türkiye'de harcarsan hesap doğru. Amerika'da kazanıp Amerika'da harcarsan Türkiyede'ki alım gücünden pek farklı olmaz. Önemli olan ülke içindeki satın alma gücü.
    Cevapla
  • bi bitmediniz. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafa bitmeyecek saatte 11 dolar kazanıyor saatte 5 dolarınıda kiraya veriyor yani değişen birşey yok. kur farkı olacak orada kazanıp burada harcayacaksın aynı anda hem amerikada hem türkiyede olacaksın öğle yemeğini türkiyede yiyeceksin maaşı amerikada alacaksın o zaman karlı bu iş.
    Cevapla
  • murtazausta 4 yıl önce Şikayet Et
    hepimiz öleceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle