Cep telefonları ile ilgili korkutan açıklama! 3 kat fazla...

Yapılan bir araştırmada, cep telefonların yaydığı radyasyon miktarının uluslararası kuruluşların belirlediği ve şirketlerin belirttiği miktardan ortalama üç kat fazla olduğu belirlendi.

Cep telefonları ile ilgili korkutan açıklama! 3 kat fazla...
Cep telefonları ile ilgili korkutan açıklama! 3 kat fazla...
GİRİŞ 25.08.2019 12:13 GÜNCELLEME 25.08.2019 12:13
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Araştırma kapsamında iPhone, Samsung ve Motorola'nın çeşitli modelleri Kaliforniya'da bulunan ve Federal İletişim Komisyonu'nun akreditesine sahip laboratuvarda test edildi.

 

 

Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Ömer Yazıcı da yaptığı açıklamada, "Cep telefonları düşük frekanslı radyasyon yayıyor fakat vücuda yakın mesafede tutulduğunda radyasyona maruziyet artıyor. Tedbirli olmak için cep telefonları olabildiğinde vücuttan uzak mesafede bulunmalı ve özellikle uyku sırasında vücuttan uzak tutulmalı. Pantolon ve gömlek ceplerinde taşınmamalı. Cep telefonlarıyla kısa görüşmeler yapılmalı" dedi.

YORUMLAR 13
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    30 yıldır kullanılıyor.tespit edilmiş doğrudan zararı bilinmiyor. dolaylı zararı hakkında varsayımlar var. araba egsoz gazları, ozon tabakası ,küresel ısınma,dünyayı çevreleyen radyo vs. dalgaları daha tehlikeli
    Cevapla
  • ÇALDIRAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Üretici zaten hep yalan söylüyor...Zamanında Amerikalıların bize ; Zeytinyağı zararlıdır deyip Zeytin ağaçlarını kökünden söktürüp şimdi ise kendilerinin Zeytin ağacı ekmesi gibi....
    Cevapla
  • a.colak 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc kuran in da zeytin ve incir gecer,sen gidp ALLAH cc inanma gidip abd ye inanirsan nediyim sana ben
    Cevapla
  • hakan yilmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen oyle aslinda uzun sureli konusmalarda eski tip telefonlar kullanilmali onlar daha guvenli bizzat test ettim simdikiler bas agrisi yaparken eskiler yapmiyor
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Boşverin Radyasyonu filan Adam zaten Araba kullanırken Cep Tel ile sürekli kulağında dır dır konuşuyor? bir gün bir yerde eninde sonunda konuşurken ani bir elin Kaza ,Radrasyonlu Cep tel zarar vermeden aynen Mortingen :).
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Yav kardeşim şuna radyasyon demeyin millet yanlış anlıyor.Mikrodalgadır o.Halk arasında radyasyon diye bilinen ve Kansorejen olan ,Xray ve Gamma parçacıklarıdır.Yani iyonize radyasyon diye geçer kabaca.Fizik ve Elektronik dilinde Radiation diye bütün dalgalara denir,etrafa yayıldığı içindir .Cep telefonu ve kablosuz haberleşme cihazlarından yayılan radyasyon iyonize olmayan radyasyondur ve uydu ve cep telefonu haberleşmesi dalga boyundaki yayılmaya mikro dalga denir.Yani yine zararlıdır ama ,mesela cep telefonu koruması olmayan 2Wattlık bir mikrodalga fırındır aslında.Zararlımıdır?Elcevap;Zararlıdır ,ama azdır zararı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle