İzmir otoyolu için cevabı vatandaş verdi

Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri arasında yer alan İstanbul-İzmir Otobanı’ndan rekor araç geçti.

GİRİŞ 22.08.2019 06:22 GÜNCELLEME 22.08.2019 11:19
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı’ndan hemen önce açılışı gerçekleştirilen otobandan garanti sayısının 3 katına ulaştığı belirtildi. İstanbul-İzmir Otoyolu’nun kullanımına ilişkin verileri paylaşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Tüm etapları ile ilk defa Kurban Bayramı’nda kullanılan İstanbul-İzmir Otoyolu, verilen garanti geçiş sayılarının yaklaşık 2,5 -3 katı kadar araç tarafından kullanılmıştır. Örneğin 9 gün boyunca sadece Osmangazi Köprüsü’nden 353 bin 739 araç geçmiştir. Osmangazi Köprüsünde garanti edilen araç sayısı 40 bin. 10 Ağustos’ta 60 bin, 11 Ağustos’ta, 34 bin, 12 Ağustos’ta 36 bin, 13 Ağustos’ta 34 bin, 14 Ağustos’ta 41 bin, 15-16 Ağustos’ta 34 bin, 17-18 Ağustos’ta ise 41 bin seviyelerinde geçiş gerçekleşti. Diğer kesimlerde de garanti edilen miktarların yüzde 50 fazlasını geçmiş durumdadır. Otoyolun tüm kesimlerinden ise ayrı ayrı olarak 9 günde geçen araç sayısı tam olarak 1 milyon 745 bin 614’ü buldu. Böylece sırf muhalefet olmak için bu dev projeye karşı çıkanlara en iyi yanıtı vatandaşlarımız vermiş oldu” dedi.

 

 

304 LİRA TASARRUF

Geçiş ücretlerinin yüksek olduğu eleştirilerine de cevap veren Bakan Turhan, şöyle konuştu: “Özellikle son dönemde yap-işlet-devret (YİD) modeli ile yapılan İstanbul-İzmir Otoyolu’na yönelik olarak haksız eleştiriler getirilmekte. Geçtiği güzergah üzerinde yer alan İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa illeri ile çevresindeki illerin sanayi ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak ve şimdiden bölgede yeni yatırımların önünü açan bir yatırım. İstanbul-İzmir Otoyolu’nun kullanılması durumunda iş seyahatlerinde; bir otomobil için zaman tasarrufu tutarının 228 lira olacağı, akaryakıt tüketiminde tasarruf tutarının 76 lira olacağı, toplam zaman ve akaryakıt tasarruf tutarının ise 304 lira olacağı tahmin edilmektedir. Ayrıca bu proje ile İstanbul’dan 2,5-3 saat olan Bursa ulaşımı da 1 saate kadar inmiş bulunuyor. İstanbul’dan ortalama 8 -9 saat olan İzmir ulaşımı ise 3- 3,5 saate indi.”

 

 

Türkiye

YORUMLAR 94
  • ASİLBEY@06ÇUBUK 4 yıl önce Şikayet Et
    Açılışı yapıldığından beri basında,sosyal medyada çığırtkanlık yapanlar,eleştirenler,Devletin sayıyla geçiş ,gelir garantisi verdiği için soyulduğundan bahseden,örümcek beyinlilere duyrulur. Devletin verdiği garanti sayısını şu anda % 50 aşmış durumda,yani devletten para çıkmayacak.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    geçiş ücretleri yüksek herkes şikayet ediyor poşet ücretleri de çok düşüktü ama istanbulda ve diğer yerlerde poşetten gitti herkes ağzını bozmuştu şimdi de bu yol ve köprü ücretleri yüksek bulunuyor ve tepki var bunları gözlem olarak söylüyoruz
    Cevapla
  • Şinasi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazı arkadaşların da dediği gibi; öncelikle bu güzel hizmetler için teşekkür etmek lazım. otoyollar ve köprüler ülkemizin gelişmişliğini gösterir. Türkiye şartlarında daha ucuz olmalı. buna bağlı olarak araç geçiş sayısı artarak devletin taahhüt ettiği araç geçiş sayısına ulaşmış olurdu ve devlette fazla para ödemezdi. Bu habere Gelince: Bayramda en tenha yollar bile 10 katı trafik yoğunluğuna ulaşırken buranın 3 katına ulaşması bizi aldatmasın. Önemli olan rutin zamandaki trafiktir. Ben M. Kemalpaşa'dan girip 21 km sonra Turgutlu'dan çıktım. 21 km için de 14 tl ödedim. Bu adil değil kanaatindeyim. Bir daha aynı hataya düşmem, benden kazanamyacak ya o parayı şirket devletten alacak.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    6 Saatlik eski yolda harcanan akaryakıt,akaryakıtın ücretinin dışa çıkışı,arabanın diğer masrafları,kaybedilen zamandaki gelir,fazlaca yorgunluk vb.bu yolun kullanım ücretinden katkat fazla..Bunları düşünemiyecek kadar düşüncesizlerin veya kasıtlı olarak olumsuzluk oluşturanların elinde oy kullanma hakkı bulunuşu,yurdumuzun zor durumlara düşüşünün bir sebebi de değilmi?
    Cevapla
  • Aaaaaa 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce yolu bir kullanıp ücretini öde ondan sonra konuş.
    Cevapla
  • Hudaibia 4 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle