Tepki çeken fiyat! Lahmacundan sonra şimdi de waffle

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz'de bir esnafın yerli turiste 80 TL'ye waffle satması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Geçen senelerde de benzer olayların yaşandığı bölgede olayın duyulmasının ardından yetkililer gerekli işlemleri başlatırken soygun niteliğindeki satışlara ne zaman bir 'dur' denileceği ise önemli bir soru olarak gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Tepki çeken fiyat! Lahmacundan sonra şimdi de waffle
Tepki çeken fiyat! Lahmacundan sonra şimdi de waffle
GİRİŞ 21.08.2019 09:11 GÜNCELLEME 21.08.2019 09:17
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Turizm belgelerindeki fahiş fiyat uygulamalarına her geçen bir yenisi daha eklenmeye devam ediyor.

 

 

Fahiş fiyat uygulamalarına karşı düğmeye basan hükümetin adımlarına karşı esnaf soygunlarının yaşanması hem yerli hem de yabancı turistler tarafından büyük tepki çekiyor.

Türkiye'nin en önemli turizm beldelerinden biri olan Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz'de yaşanan olay turizm sezonunda gündemden hiç düşmeyen esnaf soygunlarından birini daha gündeme getirdi.

 

 

PİŞKİN CEVAP: NEREDE TATİL YAPTIĞINIZA BİR BAKIN

Ölüdeniz'de bir esnafın yerli turiste 160 TL'ye iki waffle satması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Esnafın hesabı ödemek zorunda kalan müşteriye, "Nerede tatil yaptığınıza bir bakın" demesi de bölgedeki durumun vahametini ortaya koydu.

50 LİRAYA LAHMACUN, 15 LİRAYA SU!

Geçen yıllarda da benzer olayların yaşandığı bölgede 50 liraya lahmacun, 15 liraya su satılmış, olayın gündeme gelmesi üzerine başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililer gerekli işlemlerin yapılacağını söylemişti.

DENETİM YAPILMIYOR MU?

Ölüdeniz’deki olayın duyulmasının ardından yetkililerin gerekli işlemleri başlattığı belirtilirken, geçen yılda yine gündeme gelen benzer olaylar üzerine hükümet yetkililerinin uygulamalarının ne derece etkili olduğu ise tartışılıyor.

STANDART FİYAT GELECEK

Bu yıl getirilmesi planlanan 'standart fiyatlandırma sistemi ile özellikle turizm bölgelerinde bu tarz fahiş fiyatla ürün ve hizmet satılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 26
  • Aziz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir sel gelir seni de o kibrinide alır gider.
    Cevapla
  • Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Kazandıgımdan fazla para alırsan benden batarım.ben batarsam sen de batarsın,çok basit patronu çalarsan iflas eder sen de işinden olursun!
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Gidin bimdem 5 litresi ikibuçuk tl ye30 litre su alın o 15liraya kücük su satan çakalın karşısında hayır için beleş su dağıtın
    Cevapla
  • mcht15 4 yıl önce Şikayet Et
    pamukkalede de gecen yil kucuk suyu 6 tl'ye satiyorlardi. 60 lirada giris ucreti. Ooohhhh. Yil boyunca calis didin 3-5 gun tatile gideyim de. Ordada yolunacak kaz gozuyle baksinlar
    Cevapla
  • denizli horozu 4 yıl önce Şikayet Et
    ölüdeniz herzaman pahalı. almadan önce fiyat sorulması şart. yoksa böyle sorunlar yaşanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle