Unilever'e dondurma soruşturması

Unilever Sanayi ve Ticaret Türk AŞ'ye, nihai satış noktalarında rakip dondurma ürünlerinin satışını engellediği gerekçesiyle Rekabet Kurulu tarafından soruşturma açılmasına karar verildi.

Unilever'e dondurma soruşturması
Unilever'e dondurma soruşturması
GİRİŞ 15.08.2019 10:37 GÜNCELLEME 15.08.2019 10:37
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurulunca, Unilever Sanayi ve Ticaret Türk AŞ hakkında soruşturma açılması kararlaştırıldı.

 

 

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre,Unilever Sanayi ve Ticaret Türk AŞ'nin nihai satış noktalarında rakip dondurma ürünlerinin satışını engellediği ve fiili münhasırlık oluşturarak ilgili kanunu ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi de bu uygulama her markada var zaten. Golf veya panda satan bir market algida satmıyor nedense. Coca Cola dolabında da Pepsi veya kolaturka sayamazsınız ki.
    Cevapla
  • Mutlu 4 yıl önce Şikayet Et
    100 milyon dolar ceza verdin. Eee. Rakip firma battıktan sonra ne anlamı var. Bu cezadan rakip firmaların kazancı olacak mı?
    Cevapla
  • Cengizhan 4 yıl önce Şikayet Et
    içinde ne bir damla meyve nede süt var. asıl bunun için soruşturma başlatılmalı.
    Cevapla
  • Malesef öyle 4 yıl önce Şikayet Et
    Günde milyon tane tüketilen bir ürün için hangi ineklerden süt sağacak, hangi bahceden kaç meyve toplayacak? Bundan daha fazla yoğurt, paket süt, peynir ekle. Tüm market bakkallarda milyonlarca süt ürünü satılıyor bir günde. Hangisine yeter gerçek süt kullansa?
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    kolada aynı. kola satılan yerde suyunuda mecbur içiriyorlar. yerli bir su markası kesinlikle satılmıyor.
    Cevapla
  • Ayyıldız 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ve Amerikan menşeli Türkiye'de ne kadar firma üretim vatandaş hepsini kapatın sınırdışı edin..bunlardan ancak veba bulaşır iyilik hak getire.. batsın onların parasida ekonimiside yatırımı da.. onların yaptığı herşeyde hastalık kalleşlik mikrop vardır.. dünyanın ve Türkiye'nin baş ağrısı baş belası bu iki ülke
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle