TESK Başkanı Palandöken'den trafik uyarısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Bu yıl 9-13 Ağustos arasındaki trafik kazalarında 45 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 370'i aşkın kişi yaralandı. Bayramı üzüntü ve kederle hastanelerde geçirmemek için vatandaşlarımız dönüşlerinde tedbiri elden bırakmamalı" dedi.

TESK Başkanı Palandöken'den trafik uyarısı
TESK Başkanı Palandöken'den trafik uyarısı
GİRİŞ 14.08.2019 12:11 GÜNCELLEME 14.08.2019 12:11

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, dini sorumlulukların yerine getirildiği bayram günlerini acı anılar ve kayıplarla geçirmemek için trafikte her zamankinden dikkatli olunması gerektiğine işaret etti. 

Geçen yıl 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince 192 kazada 147 kişinin hayatını kaybettiğini, 702 kişinin de yaralandığı belirten Palandöken, bu yıl 9-13 Ağustos'taki kazalarda da 45 kişinin kaza yerinde öldüğünü, 370'ten fazla kişinin yaralandığını ifade etti. 

Palandöken, şunları kaydetti: 

"Emniyet kemeri takmak, hız limitleri ve trafik ışıklarına uymak, kavşak noktalarına dikkat etmek gibi kurallar önemsendiğinde ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilanço ortaya çıkmayacak. Güzel anılarla geçirdiğimiz bir bayramı üzüntü ve kederle hastanelerde geçirmemek için vatandaşlarımız bayram dönüşlerinde tedbiri elden bırakmamalı." 

KAYNAK: AA