Emsal olacak karar: Bayram ikramiyesi almaya hak kazandı

KDK, "dostane çözüm yolu" kapsamında SGK ile yaptığı görüşmelerle bir emeklinin bayram ikramiyesinin ödenmesi sağlandı.

Emsal olacak karar: Bayram ikramiyesi almaya hak kazandı
Emsal olacak karar: Bayram ikramiyesi almaya hak kazandı
GİRİŞ 11.08.2019 15:09 GÜNCELLEME 11.08.2019 15:09
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK), "dostane çözüm yolu" kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yaptığı görüşmelerle bir emeklinin bayram ikramiyesinin ödenmesi sağlandı.

 

 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 5 Nisan'da emeklilik dilekçesi veren kişiye emekli aylığı bağlandı ancak 31 Mayıs'ta Ramazan Bayramı öncesi ikramiye ödemesi yapılmadı.

Emekli, bayram ikramiyesini alamadığı gerekçesiyle 14 Haziran'da KDK'ye başvurdu.

 

 

KDK, maaş bağlanmasının hemen sonrasına denk gelen bayramda ikramiyesinin ödenmediği gerekçesiyle başvuran emekli için SGK ile "dostane çözüm yolu" kapsamında görüşmelerde bulundu.

Görüşmelerin ardından bayram ikramiyesi ödenen emekli, KDK'ye mağduriyetinin giderildiğini belirten teşekkür mektubu gönderdi.

"İdarenin eylem ve işlemleriyle tutum ve davranışlarını incelemek, insan haklarına ve adalet anlayışına, hukuka ve hakkaniyete söz konusu davranışların uygunluklarını inceleyerek araştırmak ve önerilerde bulunmak" amacıyla Haziran 2012'de kurulan KDK tarafından Mart 2013'ten bu yana vatandaşlardan gelen şikayetler değerlendiriliyor.

Sağlık, sosyal güvenlik, eğitim ve ulaşım başta olmak üzere çeşitli konulardaki mağduriyetlere ilişkin şikayetleri değerlendiren KDK, sorunların giderilmesi için aralarında bakanlıkların bulunduğu kurumlara tavsiye kararları veriyor.

Kurum, ayrıca mağduriyetlerin kısa sürede çözüme kavuşturulması için de "dostane çözüm yoluna" başvurarak idarelerle görüşmeler gerçekleştiriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet arkadaşlar devleti soymak ve zarara uğratmak afına elimizden geleni yapıyoruz halbuki devlet demek bizim geleceğimizin teminatı demek yani artık gelecek birlik dirlik önemli değil din iman para üç kuruş az aldık devlet 10 kuruş fazla versin versinde bu devlet kimin yani bi çanakkale ruhu kalmışmı bizde atalarımızın imanı kalmışmı kendimizi sorgulayıp silkelenmezsek vay bizim halimize
    Cevapla
  • vasıfsız dümdüz 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim gibi normal vatandaş değildir O
    Cevapla
  • DADAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Sgk niye var anlamış değilim hiç bir zaman çözüm üreten bir kurum olmadı hep sorun çıkaran taraf oldu
    Cevapla
  • Serhann 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalandan boşanıp maaş almak için SGK ya müracaat edenlere,sahte belgelerlerle emekli olmaya çalışanlara,sakatmış gibi sahte rapor temin ederek maaş alan haysiyetsiz hırsızlara da diyeceğin bir şeyler var mı?
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sgk ve benzeri kurumlar milyonların hakkını korurken belli kurallar koyar. Böyle spesifik durumlar zaman zaman ortaya çıkabilir. Tıpkı bir antibiyotiğin faydalı biyotikleri temizlemesi, yada bir antivirüsün bazen temiz dosyaları da şüphe ile engellemesi gibi. Ayrı bir konu ise bayram ikramiyesi dedikleri devletin sonradan çıkarttığı Harçlık. Gözü paradan başka birşey görmeyen nankör bir illet olduk. Allah sonumuzu hayr etsin. Devlet ağzıyla kuş tutsa ne yaranamıyor.
    Cevapla
  • mim 4 yıl önce Şikayet Et
    Emekli olan bayram öncesi müracaat etmiş emeklilik için. Müracaat tarihi ile hak doğmuştur. Ne yani iş mi yapmışlar. Herkes gibi SGK da işini düzgün yapacak.
    Cevapla
  • Ahmet1 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkez doğrumu yapıyor işini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle