Kilosu 100 liradan satıyor! Birçok hastalığa iyi geliyor

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde üretilen eşek sütünün litresi 100 liradan Türkiye’nin her yerine satılıyor.

GİRİŞ 11.08.2019 13:30 GÜNCELLEME 11.08.2019 17:35
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Orhaneli ilçesinde ikamet eden Mazhar Ergin (26), 6 yıl önce eniştesinin babasının kanserden hayatını kaybetmesiyle birlikte bu işi yapmaya başladı. Ergin, eniştesiyle birlikte 25 eşek bakıyor. Eşeklere çocuğu gibi bakan Ergin, her gün günde 4-4,5 litre arası süt sağıyor. Bir eşek ortalama 300 mililitre ile 1 litre arasında süt veriyor. Satışlarını genelde internet üzerinden yapan Ergin, taleplere yetişemiyor. Ergin, her gün şehir merkezine de süt götürüp satıyor.

 

 

Eniştesiyle beraber bu işi yaptıklarını dile getiren Ergin, "6 yıldır yaklaşık bu işle uğraşıyoruz. Eniştemin babası kanserden vefat edince bu işe başladık. Tedavi ararken eşek sütünün faydasını görünce yapmaya başladık. Astım, bronşit, kanser, kemik erimesi gibi hastalıklara iyi geliyor, doktorlar da tavsiye ediyor. Günde 4-4.5 litre süt alıyoruz. Bir eşek 300 mililitre ile bir litre arasında süt veriyor. Litresini 100 liradan satıyoruz. Bir eşekten az süt çıktığı için pahalı. Türkiye’nin her yerine eşek sütünü gönderiyoruz. Eşek sütü almak için bize internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Dolapta durduğu zaman bozulma ihtimali yok. 1 litre süt bir yetişkine 5 gün gidebiliyor. Sabah, akşam birer çay bardağı tavsiye ediyoruz. Zaten eşek sütünü çiğ içmemiz gerekiyor. Kaynatıldığı zaman bozuluyor" dedi.

Öte yandan eşek sütü boğmaca, bronşit, astım gibi hastalıklarla beraber cilt, karaciğer, kolon ve mide kanserine karşı etkili. Kemik erimesinin de önüne geçen eşek sütü, çocukların hem zihnî, hem bedenî gelişiminde etkili.

YORUMLAR 14
  • mit 4 yıl önce Şikayet Et
    diyanetin fetvası var. eşeğin eti ve sütü tahrimen mekruhtur.
    Cevapla
  • bayburtlu ethem 4 yıl önce Şikayet Et
    eşek sütünü bilmem fakat amerikada çaresiz hastalıklar için keçi sütü verildiğini okumuştum prematüre doğan üçüz yeğenlerime keçi sütü aldık şu an 7 yaşındalar yaşıtlarından daha uzun boylu ve güçlü yapıdalar keçi sütünü kullanabilirsiniz helal
    Cevapla
  • Ademoğlunun Biri 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kapitalizm öyle bir sistem ki adama eşeğin sütünü de içirir,maazaallah etini de yedirir;sonra da ahirette adamı eşek gibi anırtır.
    Cevapla
  • ümit*korku 4 yıl önce Şikayet Et
    Analiz on numara
    Cevapla
  • dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Haramın şifası olmaz
    Cevapla
  • sadık 4 yıl önce Şikayet Et
    Kömüş sütü için gardaşlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle