Vatandaş böyle karşı çıktı: Ölüme razıyız, bu iş olmayacak

Dicle Elektrik enerji kayıpları ekipleri, Şırnak’ın Silopi ilçesinden sonra dün de kaçak kullanım oranının yüzde 75 olduğu Diyarbakır’ın Güleçoba Mahallesi’nde engelleme ile karşılaştı. Yaşanan olaylar jandarmanın havaya ateş açması sayesinde büyümeden önlenirken, bazı mahalle sakinlerinin “Ölüme razıyız, bu iş olmayacak” diyerek kaçak kullanma konusunda ne denli ısrarcı oldukları cep telefonu kameralarına yansıdı.

Vatandaş böyle karşı çıktı: Ölüme razıyız, bu iş olmayacak
Vatandaş böyle karşı çıktı: Ölüme razıyız, bu iş olmayacak
GİRİŞ 09.08.2019 17:19 GÜNCELLEME 09.08.2019 17:22
Bu Habere 202 Yorum Yapılmış

Sorumluluk bölgesinde bulunan illerde kaçak tüketimle mücadele konusunda kararlılığını her fırsatta gösteren Dicle Elektrik enerji kayıpları ekipleri, bu kez kayıt dışı kullanımın yüzde 75 olduğu Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesine bağlı Güleçoba Mahallesi’ne gitti. Toplam 22 kişiden oluşan 11 kaçak kontrol ekibi jandarmanın güvenlik tedbiri almasının ardından 190 abonenin bulunduğu mahallede çalışma başlattı. 

 

 

“Ölüme razıyız, bu iş olmayacak” 

Kısa süre sonra mahalle sakinlerinden bazıları, ekipteki görevlilere hakaret ve küfürler ederek çalışmalarını engellemeye başladı. Jandarmanın sükunet çağrısında bulunması üzerine bazı mahalle sakinlerinin “Cezaya razıyız, karakola da razıyız, ölüme de razıyız. Bugün bu iş olmayacak. Beni öldürsünler. Çıkın dışarı” diyerek kaçak kontrol ekiplerini mahalle dışına çıkarmaya çalıştığı dikkat çekti. Ekipteki görevlilerin cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde jandarmanın, mahalle sakinlerinden bazılarının silahlanmaya çalıştığı konusunda uyarıldığı da belirlendi. 

 

 



Olayların büyümemesi için mahalleden ayrıldılar 

Yaşanan gerilim kısa süre sonra taşlı saldırıya dönüşünce, jandarma da olayları yatıştırmak için tedbir amacıyla havaya ateş etti. Buna rağmen olaylar durulmayınca, jandarmanın da önerisini dikkate alan Dicle Elektrik enerji kayıpları ekipleri, olayların büyümemesi için ileri ki günlerde çalışma yapmak üzere mahalleden ayrıldı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 202
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Hirsizlik, haksizlik, firsatcilik, kanlarina islemis. Rabbimin huzurunda nasil hesap verecegiz diye dusunmezmisiniz, o elektrik bedava uretilmiyor. Peki sizler bir is karsiligi bedava mi calisiyorsunuz. Haram lokma insani duzeltmez, bilakis fakirlestirir.
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesmessen elektriği 81 milyon ödemek zorunda mı kes gitsin acıma
    Cevapla
  • Nuri 4 yıl önce Şikayet Et
    Ee fazla taviz işi buralara getirdi. Nasıl da kolay hak yiyiyor lar nasıl da alışmışlar beleşe. Bizim dürüst insanımızda bunların bedelini ödüyor. Hakkım haram zıkkım olsun.
    Cevapla
  • KORAY 4 yıl önce Şikayet Et
    Magandalığa prim yok devlet var yasa var.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Babalarının barajından geliyor kesin kardeşim vermeyin bu kadar parayı veren düdüğü çalar kaçak cekenleride hırsızlıktan yargilayi'
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle