Ve Bakan Albayrak duyurdu: Bunu ilk kez başardık

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yıllık cari denge rakamlarını değerlendirdi. Bakan Albayrak, "17 yıllık AK Parti iktidarlarında ilk kez yıllık cari fazla verdik" dedi.

Ve Bakan Albayrak duyurdu: Bunu ilk kez başardık
Ve Bakan Albayrak duyurdu: Bunu ilk kez başardık
GİRİŞ 09.08.2019 12:42 GÜNCELLEME 09.08.2019 12:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cari işlemler açığı, bir önceki yılın Haziran ayına göre 2 milyar 471 milyon dolar azalarak 548 milyon dolar oldu. 12 aylık cari işlemler hesabı 538 milyon dolar fazla verdi.

 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konuya ilişkin olarak "Yaşanılan tarihi kur ataklarına rağmen dengelenme sürecini hedeflerimizin de ötesine taşıdık. Türbülanstan çıktık, ithalattaki köpüğü azaltırken, ihracatı artırarak 17 yıllık AK Parti iktidarlarında ilk kez yıllık cari fazla verdik" ifadesini kullandı.

​Kişisel Twitter hesabında paylaşımlarda bulunan Albayrak, "Katma değerli üretime ve ihracata dayalı ekonomi için dönüşümü sağlayarak, cari fazladaki bu başarıyı kalıcı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme için gerekli tüm adımları atacak ve ekonomide arzu ettiğimiz seviyeye ulaşacağız" dedi.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Bir G@rip 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolar yükselince herkez Damadı sucladı ama ayni kililere bakıyorum DOLAR DÜŞÜNCE damatla ilgili TIK YOK bak damat doları düşürdü diyorum bana damat deme diyor ADAMLARIN NASIL BEYNİ YIKANMIŞSA KENDİ DEVLETİNİN BAŞARISINI CEKEMİYOR ARKADAŞ
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş şunu anladımki muhalefet kime saldırıyorsa o doğru adam ve sahip çıkılmalı. Azdaha bende bu adamın yanlış olduğunu düşünmeye başlamıştım. Eğerki cari fazlayı kalıcı hale getirirse cumhuriyet tarihinin en önemli işini yapmış olur
    Cevapla
  • Simsek 4 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler ama bizim millet belese alismis simdi ilk sorulari nerde indirim olacak olur. Basarinizin devami dilegi ile.
    Cevapla
  • doğalgaz 4 yıl önce Şikayet Et
    o zaman doğalgazda indirim olur diyorum.
    Cevapla
  • ekonomist 4 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler sayın bakanım!,bulunduğunuz makamı en iyi şekilde hak ediyorsunuz, başarılarınızın devamını diliyoruz.
    Cevapla