Tekstilde Türk-Hint işbirliği!

Kıvanç Tekstil, merkezi Hindistan'da bulunan entegre polyester elyaf üreticisi Reliance Industries Limited (RIL) ile güçlerini birleştirdiğini bildirdi.

Tekstilde Türk-Hint işbirliği!
Tekstilde Türk-Hint işbirliği!
GİRİŞ 08.08.2019 14:15 GÜNCELLEME 08.08.2019 14:15

Kıvanç Tekstil, Hindistan merkezli entegre polyester elyaf üreticisi Reliance Industries Limited (RIL) ile işbirliğine gitti. İki şirket, küresel karbon emisyonunun yüzde 10'undan sorumlu moda endüstrisinde çevre dostu ürünler üretmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, Kıvanç Tekstil'in Adana’daki entegre dokuma kumaş üretim tesislerinde pet şişe gibi geri dönüşümlü materyallerden iplik ve kumaş üretimine geçeceğini açıklandı.

İki şirket, global karbon emisyonunun yüzde 10’undan sorumlu moda endüstrisinde öncü olmak ve çevre dostu yüksek performanslı ürünler üretmek amacıyla küresel bir iş birliğine imza attı.

Yapılan anlaşma ile Kıvanç Tekstil, yıllık 90 milyar dolar ciroya sahip Reliance firmasının "Recron GreenGold" elyaflarının Türkiye’deki tek distribütörü oldu.

Böylece, Kıvanç Tekstil'in tüm müşterilerinin sürdürülebilir özellikli elyaf ve ipliklere daha kolay ulaşmasını sağlayacağı kaydedildi.

Firma, aynı zamanda Adana’daki entegre dokuma kumaş üretim tesislerinde pet şişe gibi geri dönüşümlü materyallerden iplik ve kumaş üretimine geçeceğini açıkladı.

'GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ ÜRÜNLERİ SEKTÖRE KAZANDIRACAĞIZ'

Kıvanç Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Kıvanç, iş birliği ile dünyada giderek artan çevre dostu tekstil ürünleri talebini karşılayacaklarını, tüm uluslararası markalara ve üreticilere en iyi kalitede çevre dostu tekstil çözümleri sunacaklarını söyledi.