Türk devi İngiliz devini satın alıyor
Financial Times, OYAK'ın iştiraki Ataer Holding'in Avrupa'nın en büyük çelik üreticilerinden British Steel 'i satın almak için İngiliz hükümetiyle pazarlık halinde olduğunu iddia etti. Haberde Ataer'in ortağı olduğu Erdemir'den yetkililerin British Steel tesislerinde incelemelerde bulunduğu belirtildi

OYAK'ın alt kuruluşu Ataer Holding Avrupa'nın en büyük çelik üreticilerinden British Steel'i satın almak üzere İngiliz hükümetiyle görüşmelere başladı. Financial Times'ın konuya yakın 2 kaynağa dayandırdığı haberine göre OYAK'ın dışında Liberty House da British Steel'i almak için teklifte bulunurken, hangi teklifin kabul edeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.
Yaklaşık 5000 çalışan bulundan demir-çelik üreticisi British Steel mayıs ayında iflas ilan etmişti. Firmanın İngiltere'nin yanında Hollanda ve Fransa'da da üreim tesisler bulunuyor.
Görüşmelere danışmanlık veren EY'ye yakın bir kaynak Ataer yetkilileriyle İngiliz tarafının 'satır satır' pazarlık yaptığını ifade etti. Financial Times'ın haberinde Erdemir'in yüzde 49.3'ünü elinde bulunan Ataer'in bu satın almayla yeni pazarlarda satış fırsatı yakalayacağı belirtildi.
TESİSİLERİ GEZDİLER
Haberde Erdemir yetkililerinin, British Steel'in Lincolnshire'da bulunan Scunthorpe tesisini gezdiğini ve burada üretimi artırmayı hedeflediklerini belirtti. Söz konusu tesiste British Steel'in 5000 çalışanının büyük bir çoğunluğu çalışıyor ve İngiliz hükümeti son 2 aydır özellikle bu tesisin kapanmaması için büyük bir çaba sarfediyor.
Bu sebeple Türk tarafının gazla çalışan yeni bir fırın kurarak maliyetleri düşürerek üretime devam etme çabası British Steel tarafından prensipte memnuniyetle karşılandı.
-
rıdvan 5 yıl önce Şikayet Etbence almayın batsın ingiliz şirketi batan şirket alınır mı türkiye de olsa bedava versen almaz yabancı yatırımcıBeğen Toplam 1 beğeni
-
Mesut 5 yıl önce Şikayet EtYarın birgün şirkete el koyarlarsa tıpkı venezuela nın altınlarını yaptırım adı altında el koydukları gibi anlaşma güven vermiyorBeğen Toplam 1 beğeni
-
ramazan37 5 yıl önce Şikayet EtBöyle yatırımlar geleceğimiz için çok önemli.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Real Yorumcu 5 yıl önce Şikayet EtAlın mutlaka, hatta halka açık arz olsun bizimde katkımız olsun. Ayrıca dünya su piyasasında da aktif rol almalıyızBeğen Toplam 3 beğeni
-
Mehmet 5 yıl önce Şikayet EtTebrik etmek lazım.Beğen Toplam 5 beğeni