Üç kamu bankasından firmalara kredi desteği

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından İvme Finansman Paketi ile temmuz sonu itibariyle 11 bin 500 firmaya 1,7 milyar TL kredi kullandırıldı

Üç kamu bankasından firmalara kredi desteği
Üç kamu bankasından firmalara kredi desteği
GİRİŞ 05.08.2019 14:01 GÜNCELLEME 05.08.2019 14:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan firmalara kredi desteğine ilişkin ortak açıklama yapıldı.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"23 Mayıs 2019 tarihinde Ülke ekonomisinin istikrarlı büyümesi, gelişmesi, dünya ticaretinden hak ettiği payı alması ve cari dengeye olumlu katkı sağlamak amacı ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından İvme Finansman Paketi uygulamaya alınmıştır.

 

Bu paketle istihdam katkı oranı ve ihracat/döviz geliri potansiyeli yüksek olmasına karşın, ithalat bağımlılığı olduğu için ülkemizin dış ticaret açığı vermesine sebebiyet veren sanayi sektöründe yer alan, hammadde-ara malı üreten, makine imalatı yapan ve yerli makine alımı yapan firmaların yeni yatırımları ve yatırım sonrasında ihtiyaç duyacakları işletme kredileri ile soya, ayçiçeği, mısır ve yem üretiminin desteklenmesine yönelik yatırım ve işletme kredileri kullandırılması hedeflenmiştir.

Temmuz 2019 sonu itibariyle 3 bankamız tarafından İvme Finansman Paketi kapsamında; 11 bin 500 firmaya 5.2 milyar TL kredi llimiti tahsis edilmiş, 1.7 milyar TL kredi kullandırımı yapılmıştır. Orta ve büyük ölçekli firmalara kredi kullandırımı yatırım kapsamında satın alınan makinelerin teslimlerine bağlı olarak devam etmektedir."

Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, twitter hesabından yaptığı açıklamada;

"Kaliteli ve sürdürülebilir büyüme hedefimiz doğrultusunda ihracat ve katma değerli ürün üretimini destekleyen İVME Finansman Paketi başarıyla yoluna devam ediyor. 
Bugüne kadar firmalarımıza 5,2 milyar TL kredi tahsis edilirken, bu rakamın 1,7 milyar TL’si ise kullanıldı" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu krediler bi an da indi hiç inandırıcı değil var bunda bir oyun
    Cevapla
  • said 4 yıl önce Şikayet Et
    faizlimi
    Cevapla
  • Ekonomi 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah kredileri ödeyebilecek durumdaki firmalara verilmiştir paralar. Yoksa milletin parası boşa gidecek.
    Cevapla
  • Alper 4 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşların kredi borçlarını da (tüketici kredisi) 1 in altında bir faiz oranıyla kapatmaları sağlanmalı. sosyal bir kurtarma anlayışı ile. bu desteği alan kişilere de bir daha kolay kolay tüketici kredisi en azından belli bir limitin üstünde asla verilmemeli. Aileler bu şekilde kurtarılabilir.
    Cevapla