Bağ-Kur'luya 1800 gün erken emeklilik

Daha önce Vergi ve Sosyal Güvenlik Komisyonu’nda özellikle 2.5 milyon Bağ-Kur’luyu ilgilendiren önemli prensip kararları alınmıştı.

Bağ-Kur'luya 1800 gün erken emeklilik
Bağ-Kur'luya 1800 gün erken emeklilik
GİRİŞ 03.08.2019 09:16 GÜNCELLEME 03.08.2019 09:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bağ-Kur ve SGK arasındaki farkların eşitlenmesi, komisyonda gündeme gelmişti.  Düzenleme hayata geçerse hem gelir hem de emeklilik süresinde emekliler arasında eşitlik sağlanacak.

 

 

Prim süresindeki eşitlik düzenlemesi son şekli verildikten sonra yasa taslağı haline getirilecek. 2008'de gerçekleşen sosyal güvenlik reformuyla, işçi ve memurların emekliliği için istenen prim ödeme gün sayısı 7 bin 200 (20 yıl) olarak belirlenmişti. Fakat Bağ-Kur'lular için bu süre 9 bin gün (25 yıl) olarak tespit edilmişti.

Dolayısıyla Bağ-Kur'lular, daha uzun süre prim ödemek ve daha geç emekli olmak zorunda bırakılmıştı. Sosyal güvenlikte adalet komisyonunda SGK'lı çalışanla Bağ-Kur'lu çalışan arasındaki 1800 günlük yani yaklaşık 5 yıllık sürenin kalması, bir başka ifadeyle emeklilik için gerekli prim süresinin eşitlenmesi öngörüldü.

 

 

 

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 4
  • Rıza 3 yıl önce Şikayet Et
    İkibin yılı öncesinde esnaflık yaptım..vergi mükellefiyetim vardı, battım..bu günlerimi bağkura nasıl tescil ettiririm? Anayasada sigortalılık hakkı vazgeçilemez ve vazgeçilmesi istenemez bir haksa,bizden bu sigorta halkımızdan vazgeçmemiz nasıl isteniyor..zorunlu bağkur sigortası kurumca re'sen tescile tabiyken bizlere bu mağduriyet neden yaşatılıyor? sigorta tescil hakkımızı nasıl alabiliriz..bu mağduriyete mağruz bırakılan vatandaşlar için bir çalışma veya kolaylık varmı?
    Cevapla
  • Sınıf öğretmeni 4 yıl önce Şikayet Et
    Sınıf öğretmenlerinin il içi ve il dışı yer değiştirme sorunu çözülmelidir
    Cevapla
  • Eyt 4 yıl önce Şikayet Et
    Prim ve hizmet süresini dolanı hakkını verilsin başka ihsan istemez
    Cevapla
  • Esnaf 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adaletsizlik giderilsin
    Cevapla