'Cep’ dünyasında 5 megapiksel savaşları

Mobil iletişim piyasasında Nokia N95 8GB, Sony Ericsson K850i ve Samsung G600 kıyasıya rekabet içindeler. Bu telefonların ortak özelliği 5 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekebilmeleri

'Cep’ dünyasında 5 megapiksel savaşları
'Cep’ dünyasında 5 megapiksel savaşları
GİRİŞ 24.12.2007 23:02 GÜNCELLEME 29.03.2021 15:46
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Şükrü Andaç'ın haberi

Nokia ve Samsung’un 5 megapiksel seviyesindeki cep telefonu modellerine Sony Ericsson firması yeni modeli K850i ile yanıt verdi. 5 megapiksellik çekim kalitesinin yanı sıra flaş, mercek, odaklama ve fokus gibi dijital fotoğraf makinelerinde bulunan gelişmiş özellikleri de özellikleri arasında bulunduran bu cihazlar arasında piyasada kıyasıya rekabet yaşanıyor.
Nokia, N95 ile başlattığı ve yoğun ilgi gören bu kategorideki cihazlarına bir yenisini ekledi. N95 8GB adlı modelin en dikkat çekici özelliği yerleşik olarak 8 GB’lık flaş hafızaya sahip olması. Firma bu sayede filmlerin kolaylıkla telefona yüklenerek izlenebildiği ürünü Spider Man 3 filmi yüklü olarak satışa çıkmaya hazırlanıyor.
Saniyede 30 kare video çekim desteği sunan bu makine video kamera olarak da rahatlıkla kullanılabiliyor. Cihazla birlikte gelen kablolar yardımıyla bu görüntüler bilgisayara aktarılabildiği gibi direkt olarak TV üzerinden de seyredilebiliyor. Samsung ise bu kategoride G600 modelini 2007’yle birlikte piyasaya sürdü.
Yarı dokunmatik telefon
Dijital fotoğrafçılıkta Sony’nin Cybershot serisinden güç alan Sony Ericsson ise K850i modeliyle oldukça iddialı. Telefonun en ilgi çekici özelliği ise yarı dokunmatik ekranı. Klasik tuş takımı formundan uzak olan bu yenilikçi ürünün ekranının alt bölümü dokunmatik özelliğe sahip.
Menüde hareket ederken tuşlar ve dokunmatik ekran birlikte kullanılarak hızlı erişim imkânı sağlanıyor. Mobil internet bağlantısı için Edge desteği sunan K850i böylece GSM şebekesi üzerinden hızlı erişim imkânı sunuyor.
Bu üç ürüne bakıldığında kablosuz internet erişiminde Wi-Fi desteği de sunan Nokia N95 teknik özellikleriyle rakiplerine önemli oranda üstünlük sağlıyor. Ürünlerin fiyatlarına bakıldığında ise Nokia bu özellikleriyle en pahalı model olurken onu sırasıyla K850i ile G600 takip ediyor.

 

 

Nokia N95 8GB

 

Kamera: 5 megapiksel
Ekran: 16 milyon renkli TFT
Radyo: Var
Bluetooth: Var
Wi-Fi: Yok
Ağırlık: 104 gr.
Diğer özellikler: Görüntü sabitleyici,
 TV çıkışı, dijital    müzikçalar, 14.9    milimetre incelik,
 Micro SD hafıza kartı
Fiyat:  650 YTL

SonyEricsson K850i

Kamera: 5 megapiksel

YORUMLAR 18
  • aliye kılıç 16 yıl önce Şikayet Et
    Hüseyin Taylan. Sen demekki amacına uygun kullananlardansın. Ben kaç kişi dedim. Sen de parmakla sayılcak kadar az kişiler arasındasın demek. Demek istediğimi anladın ama sırf laf atmak olsun diye yazıyorsun
    Cevapla
  • Hüseyin TAYLAN 16 yıl önce Şikayet Et
    N95. Bende N95 var gayet memnunum müzik dinliyorum,kamerasını kullanıyorum,WLAN(kablosuz ağ)özelliği ile internette gezinebiliyorum.Bunların yanında alo da diyorum mesaj da çekiyorum...Hani yapmayanlar var diyenler varya onlar için yazdım...Ancak keşke biraz daha bekleseydim de N95 8GB alsaydım.Hafıza zaten müthiş ama fiyatı daha ucuz çıktı keretanın =)
    Cevapla
  • mustafa aoglu 16 yıl önce Şikayet Et
    Tavsiye. Teknoloji tutkunu değilsenizz.. Paranızı çyle çok fazla değilse... Hücum etmek çok anlamsız... Bu arada SAMSUNG dan şaşmayın derim ben :)
    Cevapla
  • emre sak 16 yıl önce Şikayet Et
    bu fiyatlardan almayın. bakın zengin toplumlar böyle her yeni çıkan ürünü hemen gösteriş amaçlı almıyorlar biliyorlarki ileride daha iyisini ucuza alacaklar ama bizim gibi gelişmekte olan ülke insanı hemen yeni bişey çıktımı gösteriş amaçlı geliri az olmasına rağmen satın alıyor. iktisatta buna az gelişmiş ülkelerdeki insanların gösteriş etkisiyle harcaması deniyor.
    Cevapla
  • samet unal 16 yıl önce Şikayet Et
    acillll!!! N95 8GB. Abiler bana kralından sıfır sigortalı nokia n95 8gb music edition lazım fiyat çoq düşüq Çorumda 1.500 lerde almaq istemiyorum adres verin hemen alcamm..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle