F-35 krizi Türk Savunma Sanayini geliştirecek

Savunma sanayinin yeni buluşma noktası olan Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde, yerli ve milli savunma gücü yatırımları sergilenecek. Zirve hakkında açıklama yapan MÜSİAD Ankara Savunma Sanayi ve Havacılık Sektör Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Altunbaş F-35 krizi Türk Savunma sanayini geliştirecek dedi.

F-35 krizi Türk Savunma Sanayini geliştirecek
F-35 krizi Türk Savunma Sanayini geliştirecek
GİRİŞ 29.07.2019 13:31 GÜNCELLEME 29.07.2019 13:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Savunma sanayinin yeni buluşma noktası olan Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde, yerli ve milli savunma gücü yatırımları sergilenecek. S-400 ve F-35 konularının da tartışılacağı Zirve’de, sektörün gelişmesi ve ihracat potansiyelini artırması için atması gereken adımlar da masaya yatırılacak

 

 

Türkiye’nin savunma sanayi devleri, Ankara’da düzenlenecek 2. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde buluşmaya hazırlanıyor. MÜSİAD Ankara tarafından 2-3 Ekim 2019 tarihlerinde Hilton Garden Inn Ankara Gimat’ta gerçekleşecek Zirve’de; sanayiciler, bakanlık temsilcileri, akademisyenler, teknoloji uzmanları, askeri denetim ve sınır kontrolü uzmanları ile ordu, jandarma ve polis teşkilatındagörevli kıdemli karar vericiler bir araya gelecek.

SINIR GÜVENLİĞİNDEKİ EN SON TEKNOLOJİLER İLK KEZ VİTRİNE ÇIKACAK

Sınır güvenliği konusundaki en güncel gelişmelerin alanında uzman konuşmacılar tarafından aktarılacağı Zirve’de, sektördeki en son teknolojiyle üretilmiş ürünler de sergilenecek. Yerli ve yabancı iş birlikleri için zemin oluşturan Zirve’de, önemli anlaşmalara da imza atılması bekleniyor.

 

 

F-35 KRİZİ TÜRK SAVUNMA SANAYİSİNİ GELİŞTİRECEK

Zirve hakkında MÜSİAD Ankara Savunma Sanayi ve Havacılık Sektör Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Altunbaş şunları söyledi: “Son günlerde yaşadığımız S-400 hava savunma sistemi ve F-35 programı kaynaklı konular bir kez daha gösterdi ki Türkiye’nin kalbi savunma sanayisinde atıyor. Bu güne kadar yaşadığımız yaptırımlar, her zaman savunma sanayimizi ileriye taşımamıza aracılık etti. Türk mühendislerimiz geliştirdikleri yeni ürün, teknoloji ve ekipmanlarla bu sektörde sağlam adımlarla ilerlediğimizi ortaya koyuyor. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi de sektörün tüm taraflarını bir araya getirecek. Zirve’de milli ve yerli savunma sanayimizi hem ihtiyaçlarımızı karşılayan hem de ihraç eden bir konuma yükselmesi için yapılabilecekleri tartışacağız.”

YORUMLAR 4
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    En güzeli her şeyi kendin yapacaksın yoksa ha ABD ha Rusya bağımlılık bitmez. Ülkede üretim çok olsa ambargolardan o kadar fazla etkilenmezdi ülkemiz
    Cevapla
  • Adsız 4 yıl önce Şikayet Et
    F35 nasil çalıştığını iyi biliyoruz çünkü partner idil. Demekki düşürmesinide biliriz bu technolgie geliştir birde s400 var elimizde abd ve yabancılar cırt atamasın kütleyelim o uçakları. Bu teknologie bizde Türkiyede var ve kullanalım artık.
    Cevapla
  • emekli memur 4 yıl önce Şikayet Et
    12 milyar doları f35 vereceğine kendi uçağını yarı paraya ortaya çıkarırsın.
    Cevapla
  • Radar 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni radarlar ve f35 den daha iyisi aninda üretime mili gecilmeli
    Cevapla