Dünyada eşi benzeri yok! Büyük ilgi görüyor...

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan ve mantarı andıran şekliyle kendisine hayran bırakan kaya oluşumları büyük ilgi görüyor.

Dünyada eşi benzeri yok! Büyük ilgi görüyor...
Dünyada eşi benzeri yok! Büyük ilgi görüyor...
GİRİŞ 29.07.2019 12:22 GÜNCELLEME 29.07.2019 12:22

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde Açıksaray ören yeri içerisinde bulunan mantarkaya yerli ve yabancı turistlerin büyük beğenisini kazanıyor. Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftçi yaptığı açıklamada kaya oluşumları sonrasında meydana gelen mantarkayanın Kapadokya’da ve dünyada eşi benzeri bulunmadığını söyledi. Çiftçi, “Kapadokya’da unutulan yerlerden birisi ama dünyada eşi benzeri olmayan kaya oluşumlarının bulunduğu Açıksaray ören yerindeyiz.

Diğerlerinden bir farkı var Büyük ilgi görüyor...

“Gülşehir turizmde marka olacak”

Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftçi Kapadokya Alan Başkanlığı içerisine dahil olan Gülşehir ilçesinin Alan Başkanlığı ile birlikte turizmde marka değer olacağını ifade etti. Belediye Başkanı Çiftçi, “Burası Kültür Bakanlığına tahsis edilmiş bir yerdir. Öncelikle bitmiş bir projemiz var. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile beraber buranın biran önce temizlenmesi, restore edilecek yerlerin restore edilmesi hedefindeyiz. Biliyorsunuz Kapadokya Alan Yönetimi’ne Gülşehir ilçemizde dahil edildi. Kapadokya alan Yönetimi ile birlikte Gülşehir hedefine ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA