İTÜ ve TPAO güçlerini birleştirdi

İTÜ ve TPAO, Türkiye’nin enerjide dişa bağimliliğini azaltmak amaciyla güçlerini birleştirdi.

İTÜ ve TPAO güçlerini birleştirdi
İTÜ ve TPAO güçlerini birleştirdi
GİRİŞ 28.07.2019 13:36 GÜNCELLEME 28.07.2019 13:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve İTÜNOVA Teknoloji A.Ş. örnek bir iş birliğine imza attı. İş birliği kapsamında İTÜ, TPAO’nun petrol arama faaliyetleri kapsamında, ihtiyacı olan personelin eğitimine katkı sağlayacak.

İTÜ’nün deneyimli akademik kadrosu, TPAO’nun kendi personeli ve hizmet aldığı firmaların personellerine sertifikalı eğitim sağlayacak. Bu eğitimler kapsamında, açık denizlerde geçerli eğitimlerin uluslararası standartlara uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanacak.

TPAO, iş birliği kapsamında İTÜ’nün bu eğitimleri sağlaması için gerekli alt yapı ve fiziki koşulların iyileştirilmesini üstlenecek. Oluşturulan bu eğitim projesi sayesinde, gelecek 10 yıl içerisinde milyon dolarlık eğitim ücretinin ülkemizde kalması ve Türkiye Petrolleri’nin eğitim alacak yaklaşık 900 personelinin yetkinliğinin artırılması sağlanacak. Bu şekilde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Millileştirme stratejisi doğrultusunda önemli bir yerlileştirme çalışması gerçekleştirilmiş olacak. Böylece, ülkemizdeki teknik eğitim kapasitesinin de hidrokarbon arama ve üretim faaliyetleri ile eşgüdümlü olarak artması sağlanacak.

“ÜLKEMİZ KAZANIMLARINA BİR KATKI DAHA SAĞLAYACAĞIZ”

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, TPAO ile işbirliği kapsamında, petrol arama ve üretim faaliyetleri çerçevesinde, gerekli tüm personelin eğitimlerine katkı sağlayacakları bir model üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Bugün bu protokol ile bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin kalkınmasında her zaman öncü olan İTÜ, petrol arama süreçlerinde yetkin personel yetiştirilmesi ve sertifikalandırılmasına destek olacak. Bu işbirliğinin ülkemiz kazanımlarına katkı sağlayacağını biliyor ve gurur duyuyorum” dedi.

İTÜ’nün bütün imkanlarını ülkemizin bekası ve geleceği için açmaya hazır olduklarını dile getiren Prof. Dr. Karaca, “Üniversitemizin asli görevlerinden biri bilgi aktarımı. Sektördeki bilgi birikiminin ülkemizde kalması, burada gelişmesi önemli. Böylece dışarıdan destek almaktan kaynaklanan mali kayıplar da azalacak, ülkemizde bu alanda bir birikiminin oluşması ve ilgili organizasyonlara aktarımı da dışarıya karşı daha dik durmamızı sağlayacaktır. Bu yolda üstün gayretle atılan adımlardan dolayı TPAO Genel Müdürüne ve ekibine teşekkür ederim.” diye konuştu.

İş birliği kapsamındaki bu eğitim programı ile Türkiye’de, açık denizlerde çalışacak insanların, uluslararası standartlarda sertifikalandırılması için bir altyapı çalışması gerçekleştirilmiş olacak.

Üniversite dönemine hazırlanan gençlerin gelecekteki mesleklerini belirleyecekleri tercih döneminde İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, aday öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Bu dönemde üniversite adayı gençlerin aileleri ile birlikte kendilerinin hangi bölümü istedikleri, bu bölümün hangi üniversitede olması gerektiğini netleştirmeleri önemlidir. Burada köklü ve kültürlü üniversite seçimi çok önemli. Çevre baskısından mümkün olduğunca soyutlansınlar, ne istediklerini netleştirsinler. Yaz döneminde mutlaka üniversite kampüs gezilerine katılmalarını, aday öğrenci birimleriyle iletişime geçmelerini öneriyorum. Böylece hem bölüm hem de üniversite hakkında doğrudan bilgi alma şansını bulacaklardır.”

Türkiye’nin ilk teknik üniversitesi olarak 246 yıllık tarihi boyunca en iyi mühendisleri, mimarları, iş insanlarını, sanatçıları ve bilim insanlarını yetiştirdiklerini ve yetiştirmeye devam ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Karaca sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’un farklı bölgelerindeki 5 yerleşkemizde, güncel ders planlarımız, yetkin öğretim kadromuz, her alanda önde gelen İTÜ Arı Teknokentimiz, laboratuvarlarımız, ödüllü yeşil kampüs olanaklarımız ile “öncü” misyonumuzu sürdürüyoruz. Aday öğrencileri tercih döneminde İTÜ’ye bekliyoruz.”

YORUMLAR 1
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Aferin , üniversiteler artık bir işe yarasın.
    Cevapla