Başkan Erdoğan çifte bayram yaşattı

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık fiyatlarını açıklamasının ardından açıklama yaparak; “Fındık üreticilerimiz Kurban Bayramı öncesinde aldığı bu haberle adeta çifte bayram yaşamaktadır.” dedi.

Başkan Erdoğan çifte bayram yaşattı
Başkan Erdoğan çifte bayram yaşattı
GİRİŞ 26.07.2019 21:13 GÜNCELLEME 26.07.2019 21:13

AK Parti Ordu Milletvekili Metin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık fiyatlarını duyurmasının ardından açıklamalarda bulundu.

'CUMHURBAŞKANIMIZIN HASSASİYETİ MAĞDURİYETİ ÖNLEDİ'

Gündoğdu açıklamasında  “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile hükümetimiz ve bölge milletvekillerimiz findik üreticilerimizin mağdur olmaması için çalışmalar yürütüyordu. Geçtiğimiz hafta fındık üreten illerin AK Partili milletvekilleri olarak TBMM’de verimli bir toplantı gerçekleştirmiştik. Hemen ardından Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile bir araya gelerek dindik üreticilerimizin talep ve beklentilerinin karşılanması üzerine çalışmıştık. Görüşmelerimiz ve gerçekleştirilen çalışmalar Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanımızın hassasiyetiyle müspet sonuçlanmış, söz verdiğimiz gibi çiftçimiz bahçeye girmeden fındık fiyatları açıklanmıştır. Buna göre Giresun kalite fındık 17 TL’den, Levant kalite fındık ise 16.5 TL’den TMO tarafından alınacak. Mazot gübre desteği ve alan bazlı gelir desteği hesaba dahil edildiğinde fındığın kilosu 19 TL bandına geliyor. Çiftçimiz Kurban Bayramından sonra TMO depolarına ürünlerini verebilecekler. Fındık üreticimizin derdiyle dertlenen, yüzbinlerle ailenin mağdur olmasına izin vermeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmaz üzere, Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli ve bölge milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Fındık üreticilerimiz Kurban Bayramı öncesinde aldığı bu haberle adeta çifte bayram yaşamaktadır.” dedi.

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL