Putin'den Türkiye talimatı: Kaldırılıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, hususi ve hizmet pasaportuna sahip Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının kaldırılması talimatını verdi.

Putin'den Türkiye talimatı: Kaldırılıyor
Putin'den Türkiye talimatı: Kaldırılıyor
GİRİŞ 25.07.2019 15:10 GÜNCELLEME 25.07.2019 15:11
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Putin tarafından imzalanan kararnameye göre, Kasım 2015'te vize rejimi uygulanan bazı Türk vatandaşlarına yönelik kısıtlamalar kaldırıldı. 

 

İmzalanan kararnameyle, hususi veya hizmet pasaport sahiplerine, aile üyelerine ve Türkiye'nin Rusya'daki diplomatik temsilciliklerinde çalışanlara yönelik vize ve görevlendirme şartı aranması uygulamasına son verildi. 

Kararnamenin ayrıca imzalandığı tarihten itibaren yürürlüğe girdiği ifade edildi.

 

Kararnamenin, Türkiye'nin de mütekabiliyet gereği Rus vatandaşlarına yönelik benzer önlemleri alması kaidesiyle imzalandığı kaydedildi. 

Putin, şubatta imzalanan kararnameyle, Türk uluslararası kara taşımacılığı yapan sürücülere, hususi veya hizmet pasaport sahiplerine vize uygulamasını kaldırmış ancak Türkiye kararnamede yer alan, söz konusu vatandaşlar için "görevlendirme şartı" aranması maddesine itiraz etmişti.

Türkiye'nin itirazları sonucu kararname yürürlüğe girmemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • erdi 4 yıl önce Şikayet Et
    filozoflar yine piyasaya çıkmış
    Cevapla
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Putin kafa çalıştırıyor helal
    Cevapla
  • Potin 4 yıl önce Şikayet Et
    Ula potin sen az çakal değilsin!
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupali olmasin ragmen avrupali ülkelerin yüz yillardir sevmedigi tek ülke Rusyadir.Zaten NATO ve AB yanliz ve yanliz Rusyaya kar$i kuruldu.Türkiye ve Rusyanin birlikte hareket etmeleri iyi gecinmeleri bir kaderden öte bIr mecburiyettir.Ben cok eminim cok ama cok i$lere rusya ve Türkiye imza atacak özelike askeri yönde.Fakat günün birinde avrupa birligi Rusyayi kabul ederse Türkiye ne olcak.???
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    1. AB bizi asla birliğe kabul etmeyecek 2. 2023 yılında başkanlığı ele geçirecek olan cehepe yönetimi ve avareleri rusyayla eski ilişkilere sahio olmayacak ve Türkiye artık ABye girelim diye bıraktığı yalvarmayı yeniden başlayacak.. AB kapısına gidip ne olur bizi alın diye yalvaracaklar. Sonra bağlayacaklar elimize ayağımıza prangaları yürüyün deyip kırbaçlayacaklar.. imfden borç alın diyecekler alıcaz, terör yasasını değiştirin diyecekler değiştireceğiz, operasyonları durdurun diyecekler durduracağız.... cehepe yönetimi geliyor kölelik geliyor prangalar geliyor... Tehlikeye dikkat.... :(((
    Cevapla
  • Burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Putin’de bu gicikligi birakip pasaportlarin tamamina vizeyi kaldirsin. Kac senedir gicik etti.
    Cevapla
  • Nzm 4 yıl önce Şikayet Et
    putin rusyanın nüfusu artsın istiyor ama o kadar uzun boylu değil ;p
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle