ÖTV’nin kalkması devlete yarayacak

TÜRKBES Başkanı Can Dinçer, beyaz eşyada uygulanan ÖTV’nin kaldırılması durumunda sektörün canlanacağını ve daha çok satış yapılacağını belirtti. Daha fazla satış yapılacağı için KDV anlamında da devlete katkı sağlayacağını belirten Dinçer, “Önümüzdeki dönemde Meclis’te değerlendirileceğine ve pozitif çıktıları olacağına inanıyoruz” dedi.

ÖTV’nin kalkması devlete yarayacak
ÖTV’nin kalkması devlete yarayacak
GİRİŞ 24.07.2019 08:40 GÜNCELLEME 24.07.2019 09:34
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ürkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Yönetim Kurulu Başkanı Can Dinçer, ÖTV kaldırılırsa daha fazla satış yapılacağı için KDV anlamında devlete katkı sağlayacağını belirterek, "Önümüzdeki dönemde Meclis'te değerlendirileceğine ve pozitif çıktıları olacağına inanıyoruz" dedi.

 

 

Beyaz eşya sektörünün ilk yarı verileri ve sektördeki gelişmelere ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Dinçer, Türkiye ekonomisindeki daralmaya paralel olarak iç pazarda beyaz eşya satışlarının da ilk yarı yılda bir önceki yılın aynı dönemine göre azaldığını bildirdi.

ÖTV KALKMALI

 

 

2018’de 6 ana ürün grubu için ilk 6 aylık satış rakamının 3 milyon 900 bin adet civarında olduğunu aktaran Dinçer, rakamın bu yıl 3 milyon 500 bin seviyelerine gerilediğini söyledHaziranda iç pazara satışın yıllık yüzde 4 ve ihracatın yıllık yüzde 7 arttığını belirten Dinçer, "ÖTV çok önemli bir destekti, ÖTV'nin kalkması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.Dinçer, ÖTV kaldırılırsa daha fazla satış yapılacağı için KDV anlamında katkı sağlayacağını belirtti.

2021’DE SATIŞLAR ARTIŞA GEÇER

Dinçer, 2021’de satışların tekrar ivme kazanacağı yönünde olduğunu söyledi. Can Dinçer, dünya pazarının 213 milyar dolar olduğunu belirterek, Çin’den sonra ikinci büyük üretim üssü olan Türkiye’nin ihracatının 22,1 milyon adet seviyesinde olduğunu bildirdi. Dinçer ayrıca, Türkiye’de sektörün, net dış ticaret fazlası verdiğini ekledi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 11
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    ötv' nin kaldırılması yanlış olur. bunu gördük. yaklaşık kaldırılan ötv kadar ürünlere zam yapıyorlar. devlet zarar ediyor. firmaların karları katlanıyor .vatandaşa faydası olmuyor. ve bu farkedildi. satışlarda artış yaşanmadı. ötv kalacak. kuzu kuzu fiyatlar düşecek.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    ÖTV indirimi olduğu zamanı da gördük beyaz eşya firmaları başka bahanelerle fiyatı yine indirmedi ama karşılığında gizli zam yaptılar. Fiyatı şişirdile sonra ötv indirimi dediler ama sonuç zam. Hepsini gördük. ÖTV inerse sadece üretici kâr elde eder.
    Cevapla
  • OSMANLI 4 yıl önce Şikayet Et
    Size sağlanan arge teşvikleri de kaldırılsın o zaman.Konuyu bilen anlamıştır.
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    ötv kalsada fırmalar fıyatları dusurmuyor sımdı bır fıyat lıstesı alın otv kalktıkdan sora foyatlarda aynı oluyor mazaret olarakda zam yapmadık dıyorlar devlet otv ındırımı yapıldıgında fıyatlara bakması lazım hangı fırma ne kafdar ındırım yapmıs dıye yoksa otv kalksada bır ıse yaramıyor
    Cevapla
  • ahmet dmr 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet kaldırsa ne olacak siz bindiriyorsunuz veya hiç indirmiyorsunuz.Tüccar ,esnaf sanayici takımı size asla güvenmiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle