Boeing 737 MAX'lar uçak mezarlığına koyuldu

Etiyopya ve Endonezya'da yaşanan ve 346 kişinin canına mal olan kazaların ardından tartışma konusu olan ABD yapımı Boeing 737 MAX tipi uçaklar, dünyanın en büyük uçak mezarlıklarından biri olan Kaliforniya'nın güneyindeki havaalanında görüntülendi.

GİRİŞ 21.07.2019 16:36 GÜNCELLEME 21.07.2019 16:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Daily Mail'in haberine göre, dünyanın en büyük uçak mezarlıklarından biri olan Güney Kaliforniya Lojistik Havaalanı Victorville'de SouthWest Airline'a ait 35'ten fazla Boeing 737 MAX bulunuyor.

 

 

Uçaklar, MAX serisi uçaklara getirilen uçuş yasağı kaldırılıncaya dek burada tutulacak.

Boeing'in en çok satılan uçak modeli olan 737 MAX, ekim ayında Endonezya’da Lion Havayolları uçuşunda yaşanan kazanın ardından mart ayında da Etiyopya Havayolları uçuşu sırasında düşerek toplamda 346 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olmuştu.

 

 

Boeing'in Üst Yöneticisi (CEO) Dennis Muilenburg, her iki kazada da Manevra Karakteristikleri Takviye Sistemi'ndeki (MCAS) bir hatanın payı olduğunu kabul etmişti.

YORUMLAR 3
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    yediklerini gevşensinler. o kadar ülkeleri sömürdüler bu uçaklarla.
    Cevapla
  • petrolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    onların yanında biraz yer açın, sırada f-35 ler var.
    Cevapla
  • Yorgun adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Boing dünya da hangi devlete sattiysa ucagi geri alip parasini versin abd bosuna santajla devletlere roket veyahu ucak satmak istiyor boyle giderse abd nin cokusunu gorecegiz yeterki dunyada alti ay savas olmasin
    Cevapla