Fiyatı dudak uçuklattı! Araba fiyatına koç...

İngiliz ırkı Sufflok cinsiz koyun ve koçlar satışa sunuldu. Fiyatları ise otomobillerle yarışıyor.

Fiyatı dudak uçuklattı! Araba fiyatına koç...
Fiyatı dudak uçuklattı! Araba fiyatına koç...
GİRİŞ 14.07.2019 10:45 GÜNCELLEME 14.07.2019 11:59
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İngiltere’nin gözbebeği olarak kabul edilen saf ırk Suffolk cinsi koyun ve koçlar özel bir şirket tarafından Türkiye’ye getirildi. Türkiye’ye gelen koçlar 5 bin, koyunlar ise 3 bin eurodan alıcı buldu. 

 

 

Anavatanı İngiltere olan suffolk koyun ve koçları özel bir şirket tarafından Türkiye’ye getirdi. Bursa’nın Yenişehir ilçesine getirilen koçlar 5 bin euro, koyunlar ise 3 bin euroya satıldı. 

İşletmeci Kemal Çığırdan, “Çaprazlamada kullanılan en iyi ırkının Suffolk olduğunu dünya biliyor. Bu ırkın en iyilerini kendi ana vatanlarında olanlarının da hemen hemen aynı kalitede olanlarını biz Türkiye’ye getirdik. Şu anda 150 civarında orijinal suffolk getirdik. 100 civarında da orijinal Şarole getirdik. Getirdiğimiz kalitede hayvanlar Türkiye’de yok. İsminin açıklanmasını istemeyen bir iş adamına dişileri 3 bin avro, erkekleri de 5 bin euroya verdik. Segment olarak bunların bir altları da var, onlar da farklı fiyatlarda” diye konuştu. 

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 16
  • Aslıhan 4 yıl önce Şikayet Et
    O parayı veren adam gidip İngiltere'den alsaydı daha ucuza gelirdi.. oralarda bu kadar pahalı değil bu hayvanlar. Resmen astronomik rakamlar
    Cevapla
  • bedo 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar kurbanlık değil hayvancılık yapan üreticiler için..
    Cevapla
  • Mustafa efendi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ırktan şaşmayın arkadaşlar her ırk yaşadığı topraklara gore adapte olmuştur kimyası ve aldiginiz irk adapte olamazsa kuzu ve koyun ölümü çok olur yatırımınız çöpe gider bir ornek veriyim romanov koyunu çok kuzu veriyor ama kuzular çok küçük ve fiziken zayıf doğuyor yerli ırka gore iklimsel ve doğa şartlarına adapte olamayan kuzuların çoğu oluyor anaclarda geldiği ülkedeki performası gösteremiyor yatırım yerli ırka gore hem 2 3 katına hemde bosa yapılmış oluyor
    Cevapla
  • izmitli 4 yıl önce Şikayet Et
    getiren bu ülkenin ekonomik durumundan haberi yok yada bu fiyata dalga geçiyo
    Cevapla
  • Sami 4 yıl önce Şikayet Et
    Alıcı buldu derken ?alıcı bekliyor demek daha dogru olur bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle