Bankalara sert tepki: 'Vicdansızlar, şemsiyeyi alıp kayboluyorlar

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bankaları reel sektörün yanında olmamakla eleştirdi. Hisarcıklıoğlu, “Bu bankalar o kadar vicdansızlar ki iyi günde hepsi peşimizden koşar, yağmur başladığı an elinden şemsiyeyi alıp hepsi ortadan kaybolur” dedi.

Bankalara sert tepki: 'Vicdansızlar, şemsiyeyi alıp kayboluyorlar
Bankalara sert tepki: 'Vicdansızlar, şemsiyeyi alıp kayboluyorlar
GİRİŞ 14.07.2019 15:36 GÜNCELLEME 14.07.2019 15:44
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de iş adamlarının en büyük şikayetinin finansmana erişim olduğunu söyledi.

 

 

Rize Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Rize’nin Yıldızları Vergi Ödül Töreni’nde konuşan Hisarcıklıoğlu, “En büyük sıkıntımız bankacılık sektörüydü. Bu bankalar o kadar vicdansızlar ki iyi günde hepsi peşimizden koşar, yağmur başladığı an elinden şemsiyeyi alıp hepsi ortadan kaybolur” dedi.

Oda ve borsaların bu duruma karşı elini taşın altına koyduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Tüm kaynaklarımızı seferber ettik. Türkiye'deki KOBİ'lerin yüzde 15'ine, 96 bin KOBİ'mize 12 milyar lira kredi imkânı çıkardık. Düşük faizli KOBİ destek paketlerini başlattık” diye konuştu.

 

TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ TEŞVİK

Hisarcıklıoğlu, hükümetin istihdam için sağladığı teşviklere dikkat çekti:

“Diğer bir sıkıntı yüksek istihdam maliyetleriydi. İşverene asgari ücret desteği getirilmesini sağladık. 2019’da aylık 150 TL olarak 12 ay boyunca kullanılacak. İstihdam seferberliği başlattık. Tarihimizde ilk olarak, Ocak-Nisan arasında aldığımız işçiye cebimizden bir lira vermedik. Ne maaş, ne SSK, ne prim ve vergi ödedik. Dördüncü aydan sonra yeni bir kişi istihdam edersek sadece 2 bin 20 lira ödeyeceğiz. Üzerindeki bin 400 lirayı devlet bizden almıyor. Sadece asgari ücreti ödüyoruz.”

BİRBİRİMİZE SARILIRSAK KAZANAN BİZ OLURURUZ

Tarihimizdeki en önemli günlerden olan 15 Temmuz’un unutulmamasını isteyen Hisarcıklıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz günü bu ülkenin yanında dünyadan kim vardı? Hiç kimse yok. Bizzat şahidim. 15 Temmuz’u engelleyen kimdi? 80 milyon. Sıkıntı oldu mu bir araya gelmesini biliyoruz. Sıkıntı gitti mi herkes ayrı bir cumhuriyet. Herkes ayrı bir başkan. Ne olur birbirimizi ötekileştirmeyelim. Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap var. Bunu yaparsak biz kazanırız.”

YORUMLAR 107
  • Nihat AYDIN 4 yıl önce Şikayet Et
    işte bunun için mevcurt bankacılık sistemini değiştirmek gerek parayla para kazanan ve reel sektörün üzerine ambargo koyan bu bankalarıda taşın altına sokacak tedbirler almalı mesela kredi verdiği iş kolu fabrik iş adamı her neyse orada kar ve zarara ortak olacak. faiz çarkı dönerken yarısıda banka karşılayacak bakın neler oluyor ülkede..
    Cevapla
  • Ali K. 4 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki bankalar iyi gün dostu. Yani gerçekte dost bile değiller. O zaman iş adamlarımız bankadan uzak durup, kara gün akçesi biriktirsin ve ayağını yorganına göre uzatsın daha iyi.
    Cevapla
  • mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    önce milletimizi uyandırmak lazım . millet biraz refaha erdimi gidip chp ye oy veriyor. örneği istanbul . chp nin bıraktığı istanbulda su yoktu kömür yakılıyordu sokaklarda yürüyemiyorduk bırakın yüzümüzün yanmasını ciğerlerimiz telef oluyordu . . hastanelerde sabah saat 04 te muayene kuyruğuna giriyorduk kim kendini itiş, kakış doktorun odasına atarsa birtane dandik ssk üretimi antibiotik kopartıp eczanenin önündeki kuyruğa koşuyordu . ilacını alıp akşama ancak evine dönebiliyordu. bilmeyenler in genlerinde ki o günlerin özlemi oluşmuş .onun için chp ye yöneliyor.
    Cevapla
  • F.d 4 yıl önce Şikayet Et
    Özlüyor bizim milleti o günleri
    Cevapla
  • Ökkeş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben geçmişte bu narı yaşadım 94 krizinde bunların vicdanı olan birini görmedim bankacı hepsi bir iyisiydi allah bunlara fırsat vermesin
    Cevapla
  • İstanbul 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah faizi mahveder sadakatı artırır önce sistem faizi kaldırın her şey düzelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle