"Fazla veren cari denge, tarihi bir dönüm noktasıdır"

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Mayıs ayında fazla veren cari denge, Türkiye için tarihi bir dönüm noktasıdır. Ekonomide yerlilik ve milliliğin ete kemiğe bürünmüş hali, fazla veren bir cari denge tablosudur." ifadelerini kullandı.

"Fazla veren cari denge, tarihi bir dönüm noktasıdır"
"Fazla veren cari denge, tarihi bir dönüm noktasıdır"
GİRİŞ 11.07.2019 12:48 GÜNCELLEME 11.07.2019 12:49
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Canikli, cari açık verisine ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

 

Cari açığın uzun yıllar Türk ekonomisinin en büyük problemi olduğuna işaret eden Canikli, cari açık nedeniyle yurt dışından yüz milyarlarca dolar borçlanmak zorunda kalındığını, ekonominin kırılganlığının arttığını ve faizlerin yükseldiğini belirtti.

Cari açık nedeniyle ortaya çıkan sürekli kaynak ihtiyacının, ekonomiyi küresel finansal şok ve spekülasyonlara açık hale getirdiğine vurgu yapan Canikli, şunları kaydetti:

 

 

"Mayıs ayında fazla veren cari denge, Türkiye için tarihi bir dönüm noktasıdır. Ekonomide yerlilik ve milliliğin ete kemiğe bürünmüş hali, fazla veren bir cari denge tablosudur. Cari açık severler ve cari açığın teknokrat düzeyindeki sorumluları bu tabloya iyi baksınlar. Bakalım ne anlayacaklar."

YORUMLAR 10
  • Bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Cari açık Türkiye ekonomisinin en yumuşak karnıydı. Cari açık verildiği zaman bunu borçlanma yoluyla kapatmak gerekiyordu. Dolar kurunun yükselmesi ithal girdi mallarında maliyet artışına neden olsa da uzun vadede ham madde ve ara mallarının ithal yerine yerli kullanılmasına yol açtı. Döviz kurunun artışı maliyet artışı ile enflasyonu da biraz artırınca banka kredilerini de yukarı çekti. Bu da inşaat sektörüne büyük darbe vurmasına yol açtı. Ama müteşebbisler bundan ders almalı. Oysaki inşaat sektörü bu durumlardan çok kolay etkilenen sektör inşaat sektörü elbette olmalı ama asıl yatırımı üretim sektörüne yapılmalı ihracata yapılmalıydı.
    Cevapla
  • vatandaş33 4 yıl önce Şikayet Et
    gümrüklerde çekilemeyen o kadar ithal ürün var ki, sırf cari denge sağlansın diye. bir çok ürün gümrüğe kadar geliyoe fakat firmalar yasal sorumluluklarını yerine getirmelerine rağmen ürünleri çekemiyorlar. biraz gerçekçi olalım lütfen.
    Cevapla
  • erkan k 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir zihniyet ne demek gümrükten mal çekemiyor... Sen gümrük müşavirimisin yoksa ithalatçımı.?
    Cevapla
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş 50 kuruşluk ürününle Koskoca ülkenin cari açığını nasıl dengeleyebildin acaba. Ayrıca malın sorunluysa beklersin tabii.
    Cevapla
  • Nemoli 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi saçmalıdın ha
    Cevapla
  • Alperen 4 yıl önce Şikayet Et
    Biraz tasarruf yapsak cati fazla veririz herkes kullandığı ürünü biraz dikkatli kullansın aşırıya kaçmasın gereksiz değiştirmesin yeter
    Cevapla
  • Bir G@rip 4 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE GÜÇLENDİKÇE 50 yıllık yatırımları olan pkk teror örgüzü mum gibi ediyor elerinde patlıyor kendi topraklarından petrol çıkaramayan TÜRKİYE ŞİMDİK aslanların çakaları kovalaması gibi akdenizden onalrı kovaliyor ve oradaki perto için sondaj yapıyor ÇILDIRIYORLAR artık virajı denmek üzereyiz 10-15 yıla ihtiyacımız var ALLAH CC DEVLETİMİZİ KORUSUN VE DEVLET ADAMLARIMIZA EN DORU KARARLARI ALMAYI NASİP ETSİN
    Cevapla
  • Urfalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz hala fazla veremiyoruz tek kişilik aile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle