45 dakikalık süre 5 dakikaya iniyor

ÇANAKKALE’Yİ İzmir ve Balıkesir’e bağlayan karayolunda ulaşımı 45 dakika süren Kazdağları, yapımı devam eden 2 tünelle 5 dakikada geçilebilecek. Ege trafiğini rahatlatacak tünellerin 2023’te tamamlanması planlanıyor.

GİRİŞ 08.07.2019 09:00 GÜNCELLEME 08.07.2019 09:09
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Çanakkale’yi İzmir ve Balıkesir’e bağlayan kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde yapımı süren ve 45 dakikalık ulaşımı 5 dakikaya düşürmesi hedeflenen iki tünel, 2023 yılında açılarak bölge trafiği rahatlatılacak. Yüksek turizm potansiyeli dolayısıyla özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğu artan bölgedeki Kazdağları rampaları, projenin tamamlanmasıyla sürücülerin ‘korkulu rüyası’ olmaktan çıkacak. Çanakkale’nin İzmir ve Balıkesir ile bağlantısının sağlandığı yolu, bin 200’ü ağır tonajlı olmak üzere günlük yaklaşık 7 bin araç kullanıyor. Özellikle yaz aylarında ağır vasıtaların yoldaki yoğunluğu nedeniyle sürücüler için büyük sorun teşkil eden yolda ulaşım, 2023’te tünellerin tamamlanmasıyla rahatlatılacak.

ARALIKSIZ ÇALIŞMA 

Tünellerin şantiye şefi Samet Yılmaz, yapımına 2016 yılının haziran ayında başlanan bin 700 metre uzunluğundaki T1 tünelinde kazı işinin tamamlandığını, beton imalatlarının ise yüzde 98’e ulaştığını söyledi. Uzunluğu 4 bin metre olan T2 tünelinde kazı çalışmaları ve beton imalatlarının sürdüğünü belirten Yılmaz, yaklaşık 600 personelle gece ve gündüz vardiyalı olarak günün 24 saati aralıksız çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

STAR

 

 

YORUMLAR 35
  • zaza 12 4 yıl önce Şikayet Et
    İYİDE bÜTÜN BUNLARI NE DİYE YAPIYORSUN boş ver bunları
    Cevapla
  • Doğru sös 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz TÜNELE DE KARŞIYIZ DEMEZLERSE İYİ
    Cevapla
  • hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    yav arkadaş bursa orhaneli keles harmancık büyükorhan 30 yıldır bitirilemeyen 15 kmlik tek ortak yol her yıl müjde ihale yarım bırakılan yol 3 kepçe ile çocuk oyuncağı gibi neyaptıklarını bilmeyen bir işletme baraj mevkii yıllardır asfalt dahi atılmadı ....ağır tonajlı kamyonların arkasında kmlerce kuyruk rezilllik ...artık beddua ediyoruz
    Cevapla
  • Nalan Dizdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Buyukorhanliyim o yollar sanki ücra bir yer hic düzelmiyor malisef
    Cevapla
  • Tekvatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Nankörlerin gözüne dursun göremesinler ülen bu yapılan hizmetleri nasıl inkar ediyorsunuz birde dönekler var sıkıyı görünce
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Ba$ka bir görü$ümde 6veya 7 günlük bir bayramda 98ölü veren 200den fazal yarali veren milletiz..Reno larin Dogan $ahinlerin Kamyonarin yolcu otobüslerinin oto yollarinda hep soldan giden milletiz..Bu güzelim oto yollari tünelleri asla asla hak eden milletde degiliz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle