Yüzsüzlüğün bu kadarı! Evde bile dolandırmaya başladılar

Kendilerini Türkiye’deki yerli ve yabancı birçok firmanın yetkili servisi olarak tanıtan dolandırıcılar vatandaşı mağdur etmeye başladı.

Yüzsüzlüğün bu kadarı! Evde bile dolandırmaya başladılar
Yüzsüzlüğün bu kadarı! Evde bile dolandırmaya başladılar
GİRİŞ 06.07.2019 13:54 GÜNCELLEME 06.07.2019 23:07
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Teknoloji ve internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte dolandırıcılık vakaları da artmaya başladı. Son dönemlerde Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya sitelerinde bazı bankaların yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) logolarının yer aldığı sahte hesaplarla vatandaşı mağdur eden dolandırıcılar şimdi de Türkiye’de faaliyet gösteren beyaz eşya firmalarının logolarını kullanmaya başladı.

 

 

EVDE DOLANDIRMAYA BAŞLADILAR

İnternet üzerinden kullandıkları ürünün teknik servisine ulaşmak isteyen vatandaşlar, farkında olmadan dolandırıcıların ağına düşüyor. 444 82 43 ve 444 5893 NO’lu telefon numaralarını kullanan dolandırıcılar marka gözetmeksizin kendilerini yetkili teknik servis olarak tanıtıp vatandaşın evine kadar geliyor. Evde de yetkili servis personeli gibi davranan dolandırıcılar, ürünü inceledikten sonra kendilerinin uydurduğu bir sorun üzerine parça değişikliği yaptıklarını belirterek vatandaştan ücretini tahsil edip evden ayrılıyorlar. 

 

 

KREDİ KARTI İLE İŞLEM YAPMIYORLAR

Daha sonra ürününde sorun yaşamaya devam eden vatandaş gerçeği teknik servise tekrar ulaşmaya çalıştığında öğreniyor. Sözde verdikleri hizmet sonrası nakit ücret alan dolandırıcılar fatura kesmezken kredi kartı ile de işlem yapmıyor. Uzmanlar eve gelen personelin söz konusun markanın yetkili teknik servisi olup olmadıklarından emin olmadan eşyalarını teslim etmeme konusunda uyarıda bulunuyor.

VATANDAŞTAN ŞİKAYET YAĞIYOR

Aynı olay benim de başıma gelmiş makinem tekrar bozulunca fark ediyorum. Motorunu değiştirme bahanesiyle 460 TL para istediler. 1 gün sonra makineyi geri getirdiler. Sadece 2 ay sorunsuz çalıştı aynı problem tekrarladı. Konuyla ilgili nereye nasıl şikayette bulunabiliriz ve hakkımızı arayabiliriz.

Kombi ısıtıcıyı tamir etmeleri için yanlışlıkla aradım. 2 genç geldiler motor yanmış diyerek, yenisi getirip taktılar. Kombinin içini kırıp dökmüşler, çalışmıyor, Sadece beni çarpanlara aldıkları para hastalık parası olsun diyorum zira emekli aylığımın tümünü alıp defolup gittiler. Yaşadığım sürece yüzlerini asla unutmayacağım vicdansızlar.

Tüm yaşanan sıkıntılar aynı hikayeler aynı bende maalesef yetkili servis sanıp aradım yetkili servis olduklarını da söylediler geldiler buzdolabını güya yapıp gittiler hemen aynı gün dolap bozuldu 600 TL parayı aldılar arıyorum kaydınız oluşturuldu gün içinde gelecek deniyor gelmiyor. Düzenbaz ve üstüne üstelik aşırı küstahlar sakın ama sakın iş yapmayın…

Kesinlikle arayıp çağırmayın, yetkili servis zannedip aradık fatura kesmiyorlar kart geçmiyor yani bir sıkıntı durumda peşlerinde gezeceksin. Kart geçmiyor deyince numarayı Google’dan sorgulattım, verilmiş sadakamız varmış. Şükür ki iş yaptırmadık.

MARKA ADI YASA DIŞI ŞEKİLDE KULLANILAN ŞİRKETLER SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNCAK

Haber7, marka adı yasa dışı bir şekilde kullanılan şirket yetklilerine ulaştı. Söz konusu şirketin yetkilileri, kendilerini yetkili servis olarak tanıtan bu numaraların kendi kurumsal numaraları olmadığını aktarırken, hukuk departmanlarının kendilerini yetkili servis olarak tanıtan kişi ve kurumlar hakkında savcılığıa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 25
  • Tarık 4 yıl önce Şikayet Et
    Algı yapıyorlar yetkili servise yaptırın diye kimse internete yetkili servis yazamaz suc firma bunu tespit eder tazminat davası acar gelen calısanlarda yetkili servisiz demez kimse arabalarını yetkili servise yaptırmaz cunku fahiş fiyatlar alırlar parası cok olan yaptırır kimseye İftira atmayın
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten doğru düzgün ceza almıyorlar birde af çıkarsa bu olaylar iki katına çıkacak.
    Cevapla
  • Abdullah Er 4 yıl önce Şikayet Et
    hırsızlığa ceza yerine mükâfat verirsen olacağı budur.
    Cevapla
  • Tuncay 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu zamanda söz bir Allah bir diyene ve çok yemin edene yeminle söz diyene de inanmayın .sahtekar böyle ikna etmeye çalışır
    Cevapla
  • Siboş 4 yıl önce Şikayet Et
    cehennem neyle dolacak sanıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle