Amerikan donanmasının yeni favorisi lazer silahlar

Amerikan donanması, savaş sahasındaki askerlerin düşman drone’larını yok edebilmelerini sağlayan yeni lazer silahı test ediyor.

Amerikan donanmasının yeni favorisi lazer silahlar
Amerikan donanmasının yeni favorisi lazer silahlar
GİRİŞ 01.07.2019 11:24 GÜNCELLEME 01.07.2019 11:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, ‘Kompakt Lazer Silah Sistemleri’ (ClaWS) adı verilen lazer silahın, karadaki askerlerin kullanması için Amerikan Savunma Bakanlığı tarafından onayı çıktı.

 

 

ClaWS yüzlerce metre uzaklıktaki insansız hava araçlarını hedef alarak düşürebiliyor veya bombalayarak infilak ettirebiliyor.

Lazer silahların, geleneksel ateş eden silahlara göre çok daha düşük maliyetli olduğu ve karadan donanmaları hedefleyen drone’lara karşı daha etkili bir savunma aracı olduğu belirtildi.

 

 

Habere göre anti balistik lazer silahlar, arazideki başarılı denemelerin ardından savaş jetlerine eklenecek.

Dünyanın en büyük silah üreticilerinden Lockheed Martin tarafından yapılan lazerler, denizdeki botları ve küçük insansız hava araçlarını hedef alarak batırabiliyor.

Gazete, Amerikan ordusu ve donanmasının lazer silahları geliştirmeye yönelik çalışmaları olduğuna dikkat çekerken ordudaki uçakların da 2020 yılına kadar ünlü bilim kurgu filmi ‘Yıldız Savaşları (Star Wars)’ tarzındaki ekipmanlara sahip olacağını yazdı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • MEHMET 4 yıl önce Şikayet Et
    TÜBİTAK, milli piyade tüfeği MPT 76'ya monte edilebilen ve bir kilometreye kadar caydırıcı etkisi olan milli lazer silahı geliştirdi. Tüfeğe Monte Lazer (TÜMOL), Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda (IDEF 2019) görücüye çıktı.
    Cevapla
  • Tüldenim lee 4 yıl önce Şikayet Et
    Para pul bir yere kadar imiş
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    önce biz yaptik
    Cevapla
  • özgür.t 4 yıl önce Şikayet Et
    Yemezler gülüm önce F35'i adam gibi uçursunlar...
    Cevapla