İsrail’in Akdeniz’i işgal planı

Filistin’in imhasının konuşulduğu Bahreyn’de Doğu Akdeniz’in de konuşulduğu belirtiliyor. Filistinli Uluslararası İlişkiler Uzmanı Celal Selmi, İsrail’in yeni Akdeniz projeksiyonu kapsamında Lübnan Münhasır Ekonomik Bölgesi niteliği taşıyan Kariş bölgesi ve 9 Blok olarak isimlendirilen deniz hattının İsrail’e verileceğini söyledi.

İsrail’in Akdeniz’i işgal planı
İsrail’in Akdeniz’i işgal planı
GİRİŞ 28.06.2019 09:02 GÜNCELLEME 28.06.2019 09:02
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ABD’nin Filistin’i imha planının görüşüldüğü Bahreyn’de, Doğu Akdeniz de gündeme geldi. Lübnan’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi olan ve zengin gaz yatakları ile dolu 9. bloğun İsrail’e verilmesine yeşil ışık yakıldı. 

 

 

Ortadoğu ve İslam dünyasına yönelik ABD-İsrail planının konuşulduğu Bahreyn Çalıştayı’nda Akdeniz’de harita değişikliği de gündeme gelen konular arasında yer aldı. Filistinli Uluslararası İlişkiler Uzmanı Celal Selmi, İsrail’in yeni Akdeniz projeksiyonu kapsamında Lübnan Münhasır Ekonomik Bölgesi niteliği taşıyan Kariş bölgesi ve 9 Blok olarak isimlendirilen deniz hattının İsrail’e verileceğini açıkladı. 

Yeni Şafak’a konuşan Filistinli uzman, İsrail’in karada olduğu gibi Akdeniz haritasında da yeni işgal alanları belirlediğini anlattı.

 

 

İSRAİL SINIRLARINI AŞIYOR

Fransa, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi tarafından tırmandırılan gerginliğe dikkat çeken Celal Selmi, “Akdeniz’de Türkiye aleyhinde yürütülen provokasyonun en önemli aktörü İsrail. Bahreyn zirvesinde çizilen Akdeniz haritası, Kıbrıs açıklarında süren provokasyonun bir parçası ve bölgede Türkiye’nin önünü kesme girişimlerinin devamıdır. İsrail, kara ile birlikte deniz sınırlarının da yeniden çizilmesini istiyor. Bu işgal hamlesi ile bir yandan Türkiye’nin hareket alanını daraltmak, diğer yandan ise Kıbrıs provokasyon sahasına yaklaşmak istiyor” dedi.

Akdeniz’de başta Gazze açıklarında yer alan Maren bölgesi olmak üzere milyarlarca metreküp gaz potansiyeli tespit edildiğini kaydeden Selmi, Akdeniz planının detaylarını şöyle özetledi: 

HEDEF ZENGİN GAZ REZERVLERİ

“İsrail tarafının önceden belirlediği alanın devri konusunda yapılacaklar Bahreyn’de Arap katılımcılara iletildi. İsrail araştırma ekipleri Akdeniz’de 5 büyük gaz havzası tespit etti ve buralarda sondaj faaliyetlerine başlama hazırlığı yapıyor. Karşılığında Ürdün üzerinden Filistinlilere yurtdışı seyahat konusunda kolaylık tanınması ve Sina yarımadasında Gazze için liman ve havalimanı inşaa ederek Filistinlilere kiralama taahhüdünde bulunuldu. Bu olayda en çarpıcı nokta ise tüm bunlar için belirlenen 6 milyar dolarlık bütçenin Suud ve BAE’ye ödettirilmesidir.”

YORUMLAR 20
  • Hamsi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün rabbim bu tivitir başkanının haritasını değiştirecek rabbim bu günleri uzak eylemesin
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    230/240 yıllık geçmişi olan devlet Dünyayı parselliyor. Yuh olsun .Elimden gelse bir kibrit ile yakarım.
    Cevapla
  • İhtiyar 4 yıl önce Şikayet Et
    Armut piş ağzıma düş öyle olmuyor birşeyler yapmazsak ahada yapanlar çıkar!!.biz kendi kendimizi yiye duram yakında ayırmaya gelirler!.
    Cevapla
  • Adam gibi Adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu olup bitenlerin aynisi, Kurtulus Savasindada olmustu... demekki asil Kurtulus Savasini simdi verecegiz.! Bunun baska bir yoluda Yok, cünkü Bati zihniyeti Baskasinin Malini ve Hakkini yemeye iyi alismis buna ön ayak olanda, Arab Dünyasinin basindakiler.
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Savas savas savas ne kadar kacarsak kacalım enınde sonunda !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle