Hollanda'da Türkler'e karşı yasa hazırlığı

Hollanda, Türkiye'de malvarlığı olan göçmenlerin sosyal yardım almasını engellemeyi planlıyor..

Hollanda'da Türkler'e karşı yasa hazırlığı
Hollanda'da Türkler'e karşı yasa hazırlığı
GİRİŞ 23.06.2019 10:12 GÜNCELLEME 23.06.2019 10:12
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Hollanda hükümeti, Türkiye'de daire, yazlık ve diğer taşınmazları bulunan kişilerin Hollanda'da sosyal yardım almasını engellemek amacıyla yasa değişikliğine gidiyor. Yeni düzenlemeye göre, Türkiye'de mal varlığı olan kişilerden, önce bunları satıp geçinmeleri istenecek.

Türkiye'deki mal varlığı konusunda Hollanda makamlarına doğru bilgi vermediği belirlenenler ise, aldıkları sosyal yardımı geri ödeyecek. Hollanda, Türkiye'deki mal varlığı konusunda doğru beyanda bulunmayanlardan, aldıkları sosyal yardımı şu anda da geri istiyor.

Ancak, yasalar insanların belirli bir gelir düzeyinin altında yaşamasına izin vermediği için, borçlu sayılan bu kişiler yeniden sosyal ödenek alma hakkı kazanıyor. Türkiye'deki mal varlığını satmak isteyen ancak elden çıkaramayanlara, geri ödemeleri koşuluyla sosyal ödenek verilecek. Mallarını sattığında bu parayı geri ödemesi istenecek.

Sosyal İşler ve İstihdam Bakan Yardımcısı Tamara van Ark tarafından hazırlanan ve tartışmaya açılan yasa önerisine meclis çoğunluğu destek veriyor. Hollanda basınına göre yasanın kısa süre içinde Meclis'ten geçmesi bekleniyor.

Tamara van Ark, belediyelerin de sosyal yardım alan göçmenlerin Türkiye'deki mal varlıklarının araştırılması konusunda hükümete yardımcı olduklarını söyledi.

Hollanda Türk Hukukçular Birliği Başkanı avukat Ejder Köse ise, bu uygulamanın özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini savunuyor. Köse, Hollandalı yetkililerin hiçbir kurumu bilgilendirmeden Türkiye'de Hollanda'daki vatandaşlar ile ilgili bilgi topladığını belirtiyor. Bunun Türk Ceza Yasası'na göre suç olduğunu söyleyen Köse, bir süre önce, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını açıklamıştı. 

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 45
  • Yildiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Boyle kullanip atarlar.Ayidan post bunlardan dost olmaz..
    Cevapla
  • Tgh 4 yıl önce Şikayet Et
    Dost-Kazığı türkiş'mi demek istiyorsun?
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda sonuna kadar hakli.Birde soyle dusunun.Suriyeliler hic calismadan yardim alsinlar,sonra suriyeden ev falan alsinlar.Senin zoruna gitmezmi.Burdakiler enayimi.Sen alin teri ile calis birseyin olmasin ama hic calismadan sosyal yardim alanlar hayatlarini yasasin.Haksizlik degilmi bu.!
    Cevapla
  • A.Colak 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilip bilmeden konusmayin! Insanlar burda disinden tirnagindan artirip vergisini vererek ulkesinden ev aliyor! Burda olan insanlikla alakasi yok,ne yani ben buraya geldim geleli calisiyorum ve vergimi verdim,basima bir sey geldinde(Allah korusun)sen evini sat ye sonra gel,bu diktoterluk dur cahillikdir zalimlikdir!
    Cevapla
  • Jhgf 4 yıl önce Şikayet Et
    Holandalıda vergi veriyor, zalimlik holandalıya karşı değilmi?
    Cevapla
  • Haklilar 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamin trde mal varligi kira geliri var gelmis orda kendini fakir gosterip maasini az gosteriyo yardim alabilmek icin kul hakki derken sadece musluman hakki olarak algilarsak isimiz yas
    Cevapla
  • Harun 4 yıl önce Şikayet Et
    Hollandadayim burut ayligim 4300 euro elime gecen 2500 euro geriye kalan 1800 e devlet cokuyor issiz kalincada elindekini sat ye dersen sen demokrasi degil kominist fasist bir devletsindir nokta
    Cevapla
  • 06karadayi 4 yıl önce Şikayet Et
    O zaman güzel kardeşim Hollandayi terk et ....sana burda hollanda da kaldiyen yok...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle