İkinci sondaj gemisi 'Yavuz' yola çıktı

Doğu Akdeniz'de petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerine başlayacak olan Yavuz sondaj gemisi Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki limandan bugün Akdeniz'e uğurlandı. Yavuz sondaj gemisinin Akdeniz'e uğurlanması töreninde konuşan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, "Hem kendi haklarımızı, hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haklarını savunacağız. Türkiye'nin kararlılığına kimse engel olamayacak" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 20.06.2019 14:03 GÜNCELLEME 20.06.2019 14:19
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz’de Fatih sondaj gemisi petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerine devam ederken Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bir limanda bir süredir demirleyen Yavuz sondaj gemisi bugün petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına başlamak için yola çıktı. Yavuz sondaj gemisinin uğurlama töreninde konuşan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, "Sondaj çalışmalarının Temmuz'da başlayacağını, Yaklaşık bin metre su derinliği ve 3 bin metre sondajla beraber çalışmaların yapılacağını" ifade etti. 

Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in konuşmasından satırbaşları:

Gün gelecek Akdeniz'de, gün gelecek Karadeniz'de. Galata Kulesi'nden 36 metre daha uzun sondaj gemimiz. Dinamik pozisyonlama ile 6 metrelik dalgalarda bile devam ediyor. Hem asıl hem de yardımcı işlerin yapılabildiği operasyonlara imkan tanıyor. Tüm çalışmalarımızı uluslararası kurallara göre olacak. Sondaj esnasında çevreye ve canlılara zarar vermeyen çevre dostu bir işlem ortaya koyacağız. Atık bertaraf sistemini gemimize ekleyerek operasyonlarımızı daha çevreci hale getirmiş olduk. 

 

Fatih gemimizden edindiğimiz uluslararası iş becerisine sahip mühendislerimiz ile Yavuz denizlere açılmaya hazır. Yavuz Akdeniz'in derinliklerini kazdıkça ülkemiz ve bölgemiz daha da güçlenecek. Yavuz Akdeniz'de istikrar, barış sağlayacak. 

KİMSE ENGEL OLAMAYACAK

Arkasına Cumhurbaşkanımızı, personelimizi alan Yavuz Karpaz 1 kuyusu için Doğu Akdeniz'de başlayacak. 3300 derinlikle 3 ayda tamamlayacak. 140 personelimiz emek ve bilgilerini milletimizin geleceği için ortaya koyacak. Tek arzumuz hidro-karbon rezervlerini milletimize sunmak. Türkiye hiçbir zaman haksızlığa ve emri vakiye göz yummayacak.

KUTLU YÜRÜYÜŞÜMÜZÜN İLK ADIMIDIR

Hem kendi haklarımızı hem de KKTC'nin haklarını savunacağız. Güney Kıbrıs'ın taraftar toplamak için AB'nin arkasına sığınması düştüğü durumun vahametini göstermektedir. Kıbrıslı kardeşlerimizin dışarıda kaldığı her durumun sonu hüsrandır. Bazı bölge dışı aktörleri uyarmak istiyorum. Hiçbir sonuca ulaşmayacak illüzyonların peşine düşmeyin.

Haklarımızın gasp edilmesini asla kabul etmeyeceğiz. Fatih, Yavuz, Oruç Reis birbirinden bağımsız günü birlik politikalar sonucu dahil olmadı. Kutlu bir yürüyüşün ilk adımlarıdır. 

YORUMLAR 90
  • az es aw 4 yıl önce Şikayet Et
    waww
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi insallah bulmadan gelmeyin
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunuzu açık etsin nasibimiz bol olsun.
    Cevapla
  • Ne demek? 4 yıl önce Şikayet Et
    Her şeye rağmen ne demek. Hakkımızi meşru bir şekilde almak için gerekeni yapiyoruz.
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün bu konularda Pisliği oluşturan siyonistlerdir, abd 'yi kullanıyorlar, orada yapılanmışlar, bütün batı, musewiler ve hıristiyanlar da onu destekliyor, falan Filan Feşmekan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle