BDDK ve SPK'dan flaş açıklamalar!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, "Onlarca kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz iddiaları gerçeği yansıtmıyor" açıklamasında bulundu. SPK'dan yapılan açıklamada ise, ''Piyasalarda tedirginliğe ve yatırımcıların zarara uğramasına çalışıldığı tespit edilmiştir. Kanunun ilgili maddeleri çerçevesinde suç duyurusunda bulunulmuştur'' denildi.

BDDK ve SPK'dan flaş açıklamalar!
BDDK ve SPK'dan flaş açıklamalar!
GİRİŞ 14.06.2019 20:50 GÜNCELLEME 14.06.2019 21:44
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada, İngilizce yayın yapan bir haber sitesinde Türkiye'nin bankacılık ve finans sektörünün acz içinde olduğuna dair haber yapanlarla, buna yorum yapan 50'ye yakın sanatçı ve ekonomis hakkında soruşturma açıldığı iddialarının doğru olmadığı vurgulandı.

Kurumun sadece haberi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtilirken, BDDK'nın bankacılık ve finans sektörüne zarar verme girişimlerine karşı gerekli işlemlerinin yapmasının doğal olduğu vurgulandı. BDDK'nın bundan sonra da bankaların ve ekonominin itibarını kırabilecek ve sektöre zarar verebilecek nitelikteki yayınlara yönelik yasal yollara başvuruda bulunmaya devam edeceği belirtildi.

SPK'DAN AÇIKLAMA!

SPK'dan yapılan açıklamada ise "Piyasalarda tedirginliğe ve yatırımcıların zarara uğramasına çalışıldığı tespit edilmiştir. Kanunun ilgili maddeleri çerçevesinde suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) döviz haberi nedeniyle 50 kişiye dava açtı" başlıklı haberine ilişkin olarak "Söz konusu haber ve sosyal medya paylaşımları ile bir kriz ortamı oluşturmaya ve yatırımcı kararlarının olumsuz etkilenmeye çalışılması, yalan ve yanlış haberlerle ekonomik ve finansal sisteme duyulan güveni zedeleyerek menfaat sağlamanın hedeflenmesi 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/2 maddesine açıkça aykırılık teşkil etmektedir. Kurulumuzca alınan kararlar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/2 ve 115'inci maddeleri çerçevesinde suç duyurusunda bulunulmuştur." açıklamasında bulundu.

SPK tarafından çeşitli basın ve yayın organlarında yer alan "BDDK, döviz haberi nedeniyle 50 kişiye dava açtı" başlıklı haberlere ilişkin olarak yapılan açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, çeşitli sosyal medya hesaplarına yönelik olarak yapılan soruşturmalar neticesinde; bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından sosyal medya paylaşımları ile döviz ve sermaye piyasası araçlarının zarar görmesinin hedeflenmek suretiyle menfaat elde etmeye çalışıldığı, çıkarılan söylenti ve yapılan yorumların sermaye piyasası araçlarının fiyatını, değerini veya yatırımcıların yatırım kararlarını ve sermaye piyasalarının şeffaf ve güvenilir işleyişini etkileyebilecek nitelikte olduğu ifade edilerek, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/2 ve 115 inci maddeleri çerçevesinde inceleme yapılması talep edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

SPK tarafından yapılan incelemeler neticesinde sosyal medya hesaplarında yer alan bazı mesajların ve haberlerin, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/2 maddesinde tanımlandığı üzere sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını olumsuz etkileyebilecek nitelikte, Türkiye'nin ekonomik ve finansal güvenliğini hedef alan yalan, yanlış, yanıltıcı ve söylenti mahiyetinde ifadeler içerdiğinin, sermaye piyasalarının güven, açıklık ve istikrar içinde çalışmasını bozacak ve devamında ekonominin bütününe sirayet edecek bir kaos ve panik ortamının oluşturulmasının ve böylelikle menfaat sağlanmasının amaçlandığının, söz konusu kişilerin bu çabalarının planlı ve eşgüdümlü olduğunun, kriz ortamı intibaı uyandırarak sermaye piyasalarında tedirginliğe ve yatırımcıların zarara uğramasına çalışıldığının tespit edildiği bildirilen açıklamada, "Söz konusu haber ve sosyal medya paylaşımları ile bir kriz ortamı oluşturmaya ve yatırımcı kararlarının olumsuz etkilenmeye çalışılması, yalan ve yanlış haberlerle ekonomik ve finansal sisteme duyulan güveni zedeleyerek menfaat sağlamanın hedeflenmesi 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/2 maddesine açıkça aykırılık teşkil etmektedir. Kurulumuzca alınan kararlar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/2 ve 115'inci maddeleri çerçevesinde suç duyurusunda bulunulmuştur." ifadelerine yer verildi. 

 

 

 

YORUMLAR 25
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    ben bir vatandaş olarak tüm özel bankalardan şikayetciyim...yasal tefecilik yapıyorlar hatta bazıları bu vatana ihanet bile ediyor ne yazıkki hiçbir önlem alınmıyor...kanunlarda kesinlikle boşlu var ve sert kanunlar olması gerekiyor örnek İDAM GİBİ...ihanet edenin yanına kalmamalı
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    Algı algı algı, iç ve dış mihraklar ülkemizi batırmaya çalışıyor
    Cevapla
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce patates, soğan dı şimdi de finans kuruluşları ve para piyasalarıyla hücuma geçtiler. Allah bu milleti korusun ve güç versin. Allah Başkanımıza güç versin. Amin
    Cevapla
  • vedat 4 yıl önce Şikayet Et
    ahlaksız yobazlar sizi
    Cevapla
  • qadi 4 yıl önce Şikayet Et
    ulkede hain bollugu var !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle