Rusya'dan Suudi Arabistan hamlesi

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom tarafından, Suudi Arabistan’daki nükleer enerji projelerinde yer almak üzere Riyad’da şube açılacağı duyuruldu.

Rusya'dan Suudi Arabistan hamlesi
Rusya'dan Suudi Arabistan hamlesi
GİRİŞ 11.06.2019 09:26 GÜNCELLEME 11.06.2019 09:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rosatom’dan yapılan açıklamada, bugün Moskova’da Rusya ile Suudi Arabistan arasında ekonomik ve ticari ilişkilere yönelik hükümetler arası bir toplantı düzenlendiği belirtildi.

Toplantıda, Rusya’yı Enerji Bakanı Aleksandr Novak’ın temsil ettiğinin kaydedildiği açıklamada, Rusya’nın Suudi Arabistan ile barışçıl nükleer enerji kullanımı alanında iş birliğini geliştirmek istediği ve bu kapsamda Rosatom’un Riyad’da bir şube açacağı ifade edildi.

İHALEYE GİRECEK

Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Halid el-Falih de hükümetler arası toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Rosatom’un, Suudi Arabistan’ın inşa edilmesi planlanan ilk nükleer tesisinin ihalesinde yer almak üzere davet edileceğini belirtmişti.

Dünyanın en büyük nükleer teknoloji şirketlerinden Rosatom, aralarında Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin de bulunduğu dünya çapında 42 nükleer reaktör projesinde yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Yüksel Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Türkiyenin dostu hiçbir zaman olmadı, çıkarları olduğu müddetçe müttefiki göründü.Ne zaman Türkiye çömelmiş vaziyetinden ayağa kalktı orta doğuda bana zorluk çıkaraçak düşünçesiyle zorluk çıkarıyor, İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR ..TERÖR SEVİCİ ABD.
    Cevapla