Belediye borçlarına 4 ay kesinti olmayacak

Büyükşehir belediyeleri, il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşlarının borçlarına karşılık genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylardan haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında kesinti yapılmayacak.

Belediye borçlarına 4 ay kesinti olmayacak
Belediye borçlarına 4 ay kesinti olmayacak
GİRİŞ 01.06.2019 09:46 GÜNCELLEME 01.06.2019 09:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

 

 

Buna göre, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) olan borçlar hariç olmak üzere, büyükşehir belediyeleri, i̇l özel i̇dareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşlarının borçlarına karşılık genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplama üzerinden ayrılacak paylardan yapılacak kesinti oranları, 2019 yılı haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında genel bütçe vergi gelirlerinden ödenecek paylar içinde yüzde sıfır olarak uygulanacak.

Söz konusu aylarda SGK'ye olan borçlar için yapılacak kesinti oranları, yüzde 40 ve yüzde 25 olarak belirlenen oran dikkate alınarak, kurumun her bir borç çeşidine düşen paya göre grup içinde garameten tespit edilecek. 

 

 

YORUMLAR 2
  • cengiz 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkenin üzerine çok ağır bir yük bu belediyeler ikibin yedüyüz nüfusu olan bir ilçe belediyesi otuz milyon borça sahib yapılan iş sıfır yollar bozuk sular akmıyor yani devletin sırtında kene gibi devlet bütçesini emiyorlar bence her belediye başkanı borçun asıl sahibi olmalı
    Cevapla
  • Yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    Meclis üyeleri dahil . Mudurlerinde sorumluluğu olmalı. Gerçekten hizmet etmek isteyenler aday olur
    Cevapla