TBM'den uyarı: Emekli aylığınız kesilebilir

Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Sosyal Güvenlik Komisyonu Başkanı Ali Duman, sahte sigortalılık nedeniyle son dönemlerde binlerce emeklinin maaşının kesilerek iptal edildiğini, çalışma günlerinin silindiğini ve yıllardır aldıkları emekli aylıklarının yasal faiziyle iadesinin istendiğini söyledi.

TBM'den uyarı: Emekli aylığınız kesilebilir
TBM'den uyarı: Emekli aylığınız kesilebilir
GİRİŞ 29.05.2019 11:27 GÜNCELLEME 29.05.2019 11:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Duman, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) emeklilerin hizmetlerini incelemeye aldığını, fiili olarak çalışmadığı tespit edilen emeklilerin hizmet sürelerinin iptal edildiğini belirtti. Duman, geriye kalan süre emekliliğe yetmeyenlerin emekli aylıklarının kesilerek, bugüne kadar aldıkları aylıkların faiziyle istendiğini vurguladı. 

 

 

"3600 GÜN 2520 GÜNE DÜŞÜYOR, MAAŞ KESİLİYOR"

Duman şöyle konuştu:

 

 

"Örneğin; emekli olabilmek için yaşını doldurduğu halde çalışma günü eksiği nedeniyle üç yıl boyunca, iş yeri sahibi bir tanıdığının yanında çalışmadığı halde sigorta primini ödemiş ve 2014 yılında 3600 gün ile emekli olmuşsa ve 2019 yılında yapılan incelemeler neticesinde sigorta primi bedeli düzenli olarak ödenmiş olsa dahi kişinin aktif çalışmadığı tespit edilmişse, öncelikle; çalışmadığı halde üç yıl boyunca ödediği 1080 gün hizmeti iptal ediliyor ve ödenen prim tutarları hazineye aktarılıyor ve geriye kalan süre 3600 eksi 1080 gün, yani 2520 gün emekli olmaya yetmediği için maaşı kesiliyor."

BAĞKURLULAR'IN SSK'YA PRİM ÖDEYEREK EMEKLİ OLMASI

Duman, iş yeri sahibi birçok Bağkurlu'nun, daha erken emekli olabilmek için, çalışmadıkları halde SSK´ya prim ödeyerek emekli olduklarının tespit edilmesi durumunda da hizmetlerinin iptal edildiğini ifade etti.

Yaşları ilerlemiş olması sebebiyle çalışma hayatını tamamlamış, yalnızca emekli aylığıyla hayata tutunmaya çalışan binlerce emeklinin bu borç yükü nedeniyle çaresiz kaldığını belirten Duman, mağduriyetin giderilmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • gürses 4 yıl önce Şikayet Et
    Seçim öncesinde hükümeti kötülemeye yönelik bir uygulama. Adam pirimlerini ödemiş. Kanunların öngördüğü şekilde günlerini doldurmuş. Daha ne istersiniz.ortada kayıp yok kaçak yok. İnsanlara bu eziyet niye. Hangi üst akla hizmet.
    Cevapla
  • erbat 4 yıl önce Şikayet Et
    ssk sacmalamis
    Cevapla
  • EMEKLİ 4 yıl önce Şikayet Et
    İntibaklar ?
    Cevapla
  • Sami 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçma bir uygulama adam çalışmamış olunca ne oluyor yani. Sonuçta çalışan kişi ile aynı ücreti yatırmış. Bu çok büyük bir haksızlık olur bence.
    Cevapla
  • Q44 4 yıl önce Şikayet Et
    Hergün başka bir sikinti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle