Hasadına başlandı! Tüm Türkiye'ye dağıtılıyor

Adana'da turfanda karpuzun hasadı geç başladı. Çiftçiler, yağışlar nedeniyle erkenci karpuzun girdi maliyetlerinin arttığını söyledi.

Hasadına başlandı! Tüm Türkiye'ye dağıtılıyor
Hasadına başlandı! Tüm Türkiye'ye dağıtılıyor
GİRİŞ 24.05.2019 11:09 GÜNCELLEME 24.05.2019 12:08
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye'de üretilen yaklaşık 4 milyon ton karpuzun yüzde 20'sinin yetiştirildiği Adana'da, bu yıl yaklaşık 145 bin dekarda dikim yapıldı. Marketlerde kilosu 3-5 lira arasında değişen fiyatla satılan turfanda karpuz, bu sezon piyasaya normalinden yaklaşık 20 gün sonra çıktı. Karataş ilçesindeki Bahçe Mahallesi’nde kumlu topraklarda yetişen ve tarlada kilosu 1 lira 90 kuruşa satılan karpuzlar, Türkiye’nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.

 

 

15-20 GÜN GECİKTİ

Bahçe Mahallesi'nde uzun yıllardır karpuz yetiştiriciliği yapan Cevdet Deveci, "Erkenci karpuz aralık ayında başlayıp mat ayında sonlanır. Bu sene ki iklim şartlarından dolayı biz o erkenciliği yakalayamadık. Neden yakalayamadık; yağmurun fazla yağması, yağmurun engel olması sonradan ektiğimiz karpuzlarla birlikte yetişti. O da iklimden dolayı bir yoluna koyamadık. Mayıs'ın 5’inde 10’unda yetişmesi gerekirken geçen sene 2-3 Mayıs’ta toplamaya başladık. Ama bu sezon 10-15 Mayıs’a kadar dayandı. 15’inde kırım oldu en azından geçen seneden  bir 15-20 gün sonra çıktı" dedi.

 

 

Nedim Deveci ise girdi maliyetlerinin bu sene fazla olduğunu, geçen yıl 7 TL'ye aldıkları örtülerin bu sene 14-15 TL'lere aldıklarını, bunun çiftçiye maliyeti yükselttiğini kaydetti.

YORUMLAR 13
  • Ümit 4 yıl önce Şikayet Et
    kabak aşısı yüzünden karpuz yiyemez olduk
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne alın ne de yiyin, bir ay sabredin,, altı aydır yemediniz bir ay daha sabır,, Allah billah aşkına,, Tutarlı olalım birlik olalım
    Cevapla
  • okan 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun kardeş.aynı şeyi patates soğan patlıcan biberde de yapsaydık böyle uçmazdı fiyatlar
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kilo 5 lira deneyim, kabuğu da yeniyor ki,,, ben eti, patatesi, çileği olduğu gibi kilosuyla yiyorum, karpuzun yarısı kabuk, kanadın kilosu 20 lira ancak yarısı kemik 3te biri deri hesapla kilosu 50 liraya geliyor,, hesap yaparken benim gibi yapın,
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    hep tüketiciye giriyor zaten... kilosun kesin 5 liradır. 8 kilo gelse bi karpuz 40 tl. yede göreyim...
    Cevapla
  • sedat pekel 4 yıl önce Şikayet Et
    salbaş karpuzunu bekleyin, bu sahte-_-
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle