ABD Huawei kararını erteledi

ABD Ticaret Bakanlığı, kara listedeki Huawei'ye uygulanan ticari kısıtlamaların bazılarını 90 günlüğüne askıya aldığını açıkladı. Huawei bu süreçte, dünya çapındaki operasyonlarının etkilenmemesi için ABD'de üretilen bazı ürünleri satın almaya devam edebilecek. ABD, böylelikle Huawei teknolojisine dayanan bazı ürün ve hizmetlerin sekteye uğramasını engellemeyi amaçlıyor. Fakat Huawei, yeni ürün üretmek için ABD üretimi parça ve bileşenleri satın alamayacak

ABD Huawei kararını erteledi
ABD Huawei kararını erteledi
GİRİŞ 21.05.2019 08:46 GÜNCELLEME 21.05.2019 09:53
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Huawei'nin kara listeye alınmasının ardından uygulanan ticari kısıtlamaların bazıları ABD Ticaret Bakanlığı tarafından 90 günlüğüne ertelendi. Huawei bu süreçte, ABD'de üretilen bazı ürünleri satın almaya devam edebilecek.

 

 

ABD'nin aldığı karar Huawei'nin mevcut ürün ve ağların bakımı ve cep telefonlarının güncellenmesi için gerekli Amerikan yapımı ürünlerin alınmasına 90 gün için izin veriyor. 

Ancak Huawei, yeni ürün üretmek için lisans onayı olmadan ABD yapımı ürünleri alamayacak. ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Reuters'a yaptığı açıklamada söz konusu 90 gün boyunca Huawei teknolojisine dayanan telekomünikasyon şirketlerine başka anlaşmalar yapmaları için imkan tanınmış olacağını da belirtti.

 

 

Uzmanlar ise 90 günü kapsayan kararla internet, bilgisayar ve cep telefonları sistemlerinin olası bir çöküşünün engellenmesinin amaçlandığını belirtiyor. 

Geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump'ın aldığı kararlaaralarında Huawei'nin de olduğu 70 kadar şirket kara listeye alınmış ve Google, Intel, Broadcom, Qualcomm gibi ülkenin önde gelen teknoloji şirketleri Huawei ile işbirliğini durduracağını açıklamıştı.

HUAWEİ: ANDROİD EKOSİSTEMİNİ GELİŞTİRME BECERİMİZ VAR

Çin'in telekomünikasyon devi Huawei, şirketin android ekosistemini geliştirme konusundaki becerilerinin tam olduğunu açıkladı.

ABD'li Google şirketi, Android ekosistemi konusunda Huawei'ye teknik desteği keseceklerini açıkladı.

Huawei'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, şirketin android ekosistemini geliştirme konusundaki becerisinin tam olduğu belirtildi. açıklamada, çin piyasasında akıllı telefon ve tabletler de dâhil olmak üzere Huawei ve Rongyao markalı ürün ve hizmetlerin Google'nin adımından etkilenmeyeceği vurgulandı.

 

 

YORUMLAR 45
  • bender bey 4 yıl önce Şikayet Et
    huawei ayfonu geçti diye ondan bunu yapıyorlar.
    Cevapla
  • Serdar...T 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece afyonda değil 81 vilavette var huawei kardeşim.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    İnadına Iphone almayın? Huawei alın!?
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Işte herkez bunu yapsa Türkiyede ve Dünyadaki Müslümanlar olay biter.
    Cevapla
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten kaldıramazdı çin kendi hatını açıp kontrolden çıkardı BU Abd ye yaramaz görün yakındır çin kendi hatınını açacak milyar insan Abd ye para akıyor akıllı olun
    Cevapla
  • Metehanxx 4 yıl önce Şikayet Et
    Huawei güvenilir degil apple google youtube facebook twitter bunlar acaba ne amacla bu insanlara sunuldu habgi bilgilwri toplamak icin... artik uyanmanin vakti geldi!
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan o ki Körfez (Ortadoğu) enerji kaynaklarının bir süreliğine kullanılamaz hale gelmesi,. Ortadoğu enerji kaynaklarını kullanılmaz hale getirmenin görünen iki yolu var: 1) İran ve Suudi Arabistan arasında bir savaş çıkartmak. Bu savaş, bütün körfezi alevler içinde bırakacaktır, 2) Suudi Arabistan’da başlayacak bir istikrarsızlık. Bu istikrarsızlık kaçınılmaz olarak petrol ve gaz zengini diğer Arap ülkelerini de aynı kervana katacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle