'General Motor'a polis sahip çıktı!

Bir dönem emekli paşaların da yeraldığı bir gurup Erke Dönergeci üzerinde fırtına estirdi, ancak sonuç çıkmadı. Cafesiyaset'e konuşan Emekli Emniyet Müdürü Ruhi İmatoğlu, buluşun asıl sahibinin kendisi olduğunu iddia ediyor.

'General Motor'a polis sahip çıktı!
'General Motor'a polis sahip çıktı!
GİRİŞ 11.12.2007 16:13 GÜNCELLEME 13.04.2021 17:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Erke adlı bir firma, 21 Kasım 2006 tarihinde düzenlediği bir basın toplantısıyla Erke Dönergeci'ni 'çağın buluşu' adı altında kamuoyuna duyurarak; '...çevreye zarar vermeyen, istenilen güç ve sürati sağlayabilen, doğrudan hareketin elde edilebildiği, yakıt gerektirmeyen bir kuvvet makinesi...' olarak tanımladı, fakat bilimsel ve teknik açıklama yapmadı.

Basın toplantısında hazır bulunan emekli general ve bürokratlar şunlardı:

Eski Genel Kurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı,

emekli Orgeneral Necati Özgen,

 

emekli Orgeneral Kemal Yavuz,

emekli Orgeneral Fikret Boztepe,

emekli Korgeneral Köksal Karabay ve eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş.

Tasarımı yapan firma, buluşun maddenin eylemsizlik özelliğinden faydalandığını belirtti.

Tüm taşıtlarda kullanılabileceğini açıkladı.

Makine ile ilgili somut deliller sunamayan firma, kamuoyunda “General Motor” olarak anılmaya başlandı.

Ancak, Cafesiyaset’e konuşan Emekli Emniyet Müdürü Ruhi İmatoğlu, buluşun asıl sahibinin kendisi olduğunu iddia ediyor.

Konu üzerinde çalışmaya 30 yıl önce başladığını ve Türk Patent Enstitüsü’ne Erke’den aylar önce resmi başvurusunu yaptığını belgeleriyle ispatlıyor.

RUHİ İMATOĞLU KİMDİR?

Ruhi İmatoğlu, Emniyet bünyesindeyken makine mühendisliği okumuş. Öğrenim yıllarında, 30 sene önce yakıt kullanmadan enerji üreten bir makine yapılabileceğini düşünerek araştırmalara başlamış. Emniyet Müdürlüğü görevinden emekli olduktan sonra, Didim’deki evinin üstünü atölyeye dönüştürerek araştırmalarını hızlandırmış.

Bir sürü deneyler yapmış. Sonunda makinemin, yayların kıvrılmasından alınan güçle çalışabileceğini görmüş. 2005 yılında yaptığı bir deneyde, hesaplarının doğru olduğunu görmüş. TÜBİTAK ve Türk Patent Enstitüsü’ne başvurmuş. TPE, başvurunun kabul edilebilmesi için prototipi yapması gerektiğini bildirmiş. Prototipi yapmak içinse gerekli sponsoru bulamamış.

Sonunda makinenin ilkel bir prototipini yapıp 2006 yılı Mayıs ayında Türk Patent Enstitüsü’ne başvurmuş. Ayrıca TÜBİTAK ve TPE’ye yazı yazarak, kendisine bilirkişi gönderirlerse makinenin nasıl çalıştığını gösterebileceğini bilirmiş. Ancak bilirkişi gönderilmeyeceği yanıtını almış. Kendisine gelen cevapta, projesinin doğru olabileceği bildirilmiş.

-Kamuoyuna aynı makineyi bulduğunu söyleyen diğer firma ile görüştünüz mü?
Ben prototipi üzerinde çalışmalarıma devam ederken, bir firmanın benim çalışmalarımın aynısını gerçekleştirdiğini duyup Ankara’ya geldim. Bu firmayla bağlantıya geçmeye çalıştım. Ortak tanıdıklar vasıtasıyla haber gönderdim. Ama aramadılar. İrtibata geçmediler. Ben de tekrar Didim’e dönerek çalışmalarıma kaldığım yerden devam ettim.
“Lavasier Kanunu Kesinlikle Yanlış”

 

-Bu makine nasıl çalışıyor, ne ile çalışıyor?
 Bu makineyle, enerjinin korunumu kanununun kesinkes yanlış olduğunu ispatladım. ‘Enerji yoktan var edilemez, vardan yok edilemez’ şeklindeki Lavasier Kanunu kesinlikle yanlıştır. Benim bulduğum makinede enerji yoktan var olmakta, vardan da yok olmaktadır. Ben bunu ispatladım.

-Bu makine nerelerde kullanılabilecek?
Bu makineyle sonsuz enerji bir anda var edilebiliyor, bir anda da yok edilebiliyor. Elektrik santrallerindeki tribün jeneratörlerinin yerine koyabilirsiniz. Bir treni çalıştırabilirsiniz. Bir tankı yürütebilirsiniz. Bir yükü kaldırabilirsiniz. Kutuplarda kullanabilirsiniz. Uzayda kullanabilirsiniz. Çalışması için sadece oda sıcaklığı yeterlidir.
Bu makine, dünyada fosil yakıtlardan kurtulmamızı sağlayacak. Milletlerarası sürtüşmeleri önleyecek. Tamamen çevre dostu bir buluş. Hiçbir şekilde çevreyi kirletmiyor. Hiçbir atık üretmiyor. Bu makine, sadece kuruluyor. Yayı sıkıştırıyoruz, inşa ediyoruz. Ondan sonra yaptığımız tek şey sadece fren yapmak. Frenden ayağımızı kaldırıyoruz, çalışıyor. Üreteceği enerji miktarı, yayların kalitesi, kalınlığı, uzunluğu ile alakalı.

-Kıyaslamamız gerekirse bir elektrik santralindeki tribünden büyük mü yoksa küçük mü olacak?
Bir elektrik santralindeki tribünün daha küçüğü ile çok daha büyük enerji üretilebilecektir. Çok daha küçük bir hacimle çok daha büyük enerji üretmek mümkün.

“Makineyi yaptım, çalışıyor”

-Makinenin hayata geçirilebilmesi için ne kadar bir finansman gerekiyor?
Makinenin hayata geçirilebilmesi için birkaç milyon dolara ihtiyaç bulunmaktadır.
Benim yaptığım ilk makine, 4 metre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğinde. Olması gereken makinenin dörtte biri oranına küçülttüm denemek için. Ona on metre çapında yapılırsa gerçek üretimini yapabileceğini düşünüyorum.

-Siz gerekli imkanları bulabilirseniz ne kadar sürede projeyi hayata geçirebilirsiniz?
İmkan sağlanırsa bir iki yıl içinde ilk makine prototipini yapabilirim. Çatıda yaptığımı zaten 4 metre mesafede çalıştırabiliyorum. Olması gereken 2 metre çapındaki bir dairenin çemberinin, 4 metrelik kısmında çalıştırabiliyorum. Evimin çatısının fiziki şartları nedeniyle küçük yapmak zorunda kaldım.

-Diğer bu makineyi bulduğunu ilan eden firma ile gerçekten aynı mı sizin projeniz?
Bu konuda kimseyi suçlamak istemiyorum. Ancak bu makineyi bulduğunu söyleyen firmanın, basından izleyebildiğim kadarıyla tıpatıp, noktası virgülüne kadar benim konumun aynısı olduğunu gördüm. Dönergeç deniliyor. Benimki de dönergeç. Maddenin eylemsizliğinden dolayı diyorlar, benimki de maddenin eylemsizliğinden. Sonsuz yoktan var edilebildiği söyleniyor, benimki de öyle. Bütün proje tıpatıp aynı. Ben bir sene önce bitirip 2006 Mayıs ayında müracaat ettim. Onlarsa 10’uncu ayda müracaat etmişler. Noter tasdikli ve resmi belgeli başvurumu yaptım ben. 
“Evimin çatısındaki makineyi Helikopterle alçalıp filme aldılar”

-Araştırmalarınız sırasında ilginç olaylar yaşadınız mı?
Evet. 2007 Ağustos ayında, Aydın-Didim’deki evimin çatısının üstüne bir helikopter geldi. Evimin üzerine on metre kadar alçaldı. Kamerayla çekim yaptılar. Bütün site de ayağa kalktı. Şafak vakti insanlar henüz kalkmadan geldiler. İki dakika kadar evimin çatısının üstünde kaldı helikopter. Bütün site şahit buna.

-Sağlık sorunları yaşamaya ne zaman başladınız?
2007 Ağustos ayında bir yara belirtisi hissettim. Çocuklarım doktor. Baktırmamı istediler. Ekim ayında baktırınca lenf kanseri olduğumu öğrendim. 20 gün önce de ameliyat oldum. Tedavi görüyorum.
Bu arada Erke Dönergeci’ni bulduğunu ilan eden firmanın internet sitesindeki “Sıkça Sorulan Sorular” bölümünde bazı sorulara verilen cevaplara şöyle yer verilmiş:
ERKE’nin Sorulara Cevapları

-Erke dönergeci nasıl çalışır?
Erke dönergecinde maddenin atalet özelliğinden faydalanılmaktadır. Ulusal ve uluslararası patent mevzuat ve uygulamasının bir gereği olan gizlilik ve aynı zamanda buluşun teknik detaylarının ticari bir sır olması nedeniyle şu aşamada Erke dönergecinin nasıl çalıştığına ilişkin daha detaylı bir açıklama yapılamamaktadır.

-Erke elektrik üreteci için satın alma bedeli dışında herhangi bir kullanım ücreti ödenir mi?
Erke elektrik üretecinin satın alınmasından sonra bu makine tarafından üretilecek elektrik için herhangi bir kullanım bedeli ödenmez.

-Erke dönergeci ERKE, Erke Araştırmaları ve Mühendislik A.Ş.'nin ilk buluşu mudur?
Erke dönergeci dışında patent başvurusu yapılmış bir buluşumuz yoktur. Şirketimiz bilimsel araştırmalar yapan bir kuruluş olduğundan bilimsel çalışmalarını çok yönlü olarak devam ettirmektedir. Diğer buluşlara ilişkin bilimsel çalışmalarımız henüz patent başvuru aşamasına gelmediğinden şu anda bu buluş çalışmaları hakkında herhangi bir açıklama yapmamız mümkün değildir.

cafesiyaset.com (özel)

 

YORUMLAR 1
  • Akın ÇAĞRICI 16 yıl önce Şikayet Et
    VAy Erkeciler vaayyy. Unutmuştuk bizde iyi oldu hatırlattıkları ne oldu bizim erke matik? Laik lik elden gidince o\'da mı elden gitti yosam :O (((;
    Cevapla