Başkasının pasaportuna telefon kaydettirme devri kapandı

Yurt dışından getirilen cep telefonları, yurt dışına girişi çıkış yapmış herhangi birinin pasaportuna işlenerek kullanılabiliyordu ancak Resmi Gazete'de yayınlanan yeni karar ile buna sınırlama getirildi

Başkasının pasaportuna telefon kaydettirme devri kapandı
Başkasının pasaportuna telefon kaydettirme devri kapandı
GİRİŞ 17.05.2019 14:16 GÜNCELLEME 17.05.2019 14:25
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Haber7

Yurtdışından getirilen telefonlar pasaport kaydı ile ülkemizde kullanılabiliyor. Ancak kendisi yurtdışına gitmeyenler ülke dışına çıkan yakınlarına telefon getirterek herhangi bir pasaport üzerine kayıt yaptırabiliyordu.

 

 

Resmi Gazete'de "4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” kapsamında yayımlanan yeni düzenlemeye göre artık bu mümkün olmayacak. 

Yurtdışından cep telefonu getirme süresi 2 yıldan 3 yıla çıkaran düzenlemeye ek olarak 'yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarda kullanmak' şartı getirildi.

Yani bundan sonra yurt dışından gelen bir telefonu başkasının pasaportuna IMEI kaydettirip kendi adınıza kayıtlı hattınız ile kullanamayacaksınız. Bunun için pasaport sahibinin adına açılıp bir hat almanız gerekecek.

 

 

YORUMLAR 58
  • bender bey 4 yıl önce Şikayet Et
    vestel alın şartmı ayfon telefon.
    Cevapla
  • muro 4 yıl önce Şikayet Et
    kacak telefona eski telefon imei cakmaya devam o zaman...
    Cevapla
  • FMFMFMFM 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmus hiç olmazsa kimse umut etmez....
    Cevapla
  • Alucrali 4 yıl önce Şikayet Et
    akraba tanıdık pasaportu olursa problem olmaz. yabancı zaten pasaport hakkını vermez.
    Cevapla
  • Samsunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da tanıdıklarım var. Her yeni iphone çıktığında sudan ucuza alıyorlar. Sürekli de telefon değişiyorlar. Iphone XS şu anda Almanya'da 1000 Euro civarında. Asgari ücret ise yaklaşık 1500 Euro. Türkiye'de ise aynı telefon 9000 TL civarı. Aynı şekilde bilgisayar ve oyun konsolları da sudan ucuz. Biz burada verginin de vergisini ödüyoruz. Adamlar son teknoloji ürünleri kolaylıkla satın alabiliyorlar.
    Cevapla
  • Samsunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben öyle sanayım mı? İnanmıyorsan internetten almanya fiyatlarına bakabilirsin. Amazon Almanya'da şu anda iphone XS 1049 euroya satılıyor.
    Cevapla
  • haydar 4 yıl önce Şikayet Et
    sen öyle san
    Cevapla
  • yalancı hainler 4 yıl önce Şikayet Et
    acaba neden hiç düşündün mü? chp zihniye ülkemize sürekli yurtdışından baskı uaptırıypr ve lur sürekli yükseliyor. amaç sadece ak partiyi zora sokmak. ama sonuç güzel ülkeme oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle