CHP 11 bin 500 kişiyi zorla istifa ettirdi! Hak-İş'den flaş karar

Hak-İş istifa baskıları ve işten çıkarmalara karşı Bolu’dan Ankara’ya yürüyüş eylemine hazırlanıyor.

CHP 11 bin 500 kişiyi zorla istifa ettirdi! Hak-İş'den flaş karar
CHP 11 bin 500 kişiyi zorla istifa ettirdi! Hak-İş'den flaş karar
GİRİŞ 17.05.2019 09:00 GÜNCELLEME 17.05.2019 09:04
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Sendikal baskı sonucu istifa ettirilen belediye çalışanlarının sayısı her geçen gün artıyor. Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş’e bağlı üç sendikada 11 bin 500 üyenin istifa ettirildiğini belirterek, "Bolu Belediyesi’nde işten çıkarılan 97 kişi var. Belediye başkanıyla işten çıkarılanların işe alınması yönünde görüşme yapıldı" dedi.

Arslan, şöyle konuştu: "Aksi halde önümüzdeki günlerde üyelerimizle Bolu’dan Ankara’ya yürüyüş yapacağımızı ifade ettik. Eylemlerimizi arkadaşlarımız işe dönünceye kadar devam ettireceğiz."

Arslan, seçimlerin ardından sendika üyelerinin sendika değiştirmesine ilişkin bir soru üzerine, "Günlük olarak sendikalarımızdan rakamlar alıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

GENELGELER YAYIMLANDI

Hak-İş Başkanı Arslan, şu bilgileri verdi: 11 bin 500 üyemiz istifa ettirildi. Ağırlıklı olarak İstanbul’da Küçükçekmece ve Esenyurt, Bolu, Bilecik, Manisa Akhisar, İzmir, Menderes, Artvin ve Antalya. Bazı CHP’li belediyelerde sendikal tercihlere müdahale edilmemesi konusunda genelgeler yayımlandı."

 

 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 51
  • Toprak Ayder 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu milleti CHP den korusun. Memleketi yönetmeyi nasip etmesin. Biteriz, tükeniriz, En büyük afeti yaşar sittin sene toparlanamayız.
    Cevapla
  • dombra 4 yıl önce Şikayet Et
    hak-iş zaten çalışmayan bir sendika.İşci için ne yapmışlar bundan önce
    Cevapla
  • kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    daha da olmadi chp hdp nin aldigi yerler de ki bu tarz hukuksuz dayatmalara karsi hemen geregini yapip bldy lre el koyulsun ve kayyim atansin
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    chp de eylem yoksa özgürlükte yok zihniyeti buradan geliyor. grevçi zihniyet hiç değişmeyecek. ama chp ye sorsan çıkanlar işe yaramayan bankamatik memuru. peki çıkanların yerine alınanlar kimler ...!
    Cevapla
  • AHMET ÖZBİR 4 yıl önce Şikayet Et
    BÜYÜKLERİMİZ hep bizlere anlatırlardı, CHP'nin zulümleri şöyleydi, böyleydi diye, işte gençlerimiz her şeye şahid oldular. CHP DEMEK ACI, ZULÜM, GERİCİLİK, TAKİYYE! Bizim yüzümüzün gülmesi, ülkemin şahlanışı hamdolsun AK'LA, REİS'İMLE GERÇEKLEŞTİ!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle